Što se događa s vašim telom kad previše razmišljate?

Ako za svaku vašu odluku potrebno mnogo vremena i sve vreme se vrtite u krug sa svojim mislima stalno se pitajući "Šta ako...?", postoji velika šansa da previše razmišljate o svemu.

Da li previše razmišljate?, foto: Depositphotos/peshkova
Da li previše razmišljate?, foto: Depositphotos/peshkova
.

I dok vi mislite da je to dobro za vas jer pomno razmišljate o svemu i nemate nagle i brzoplete odluke, previše razmišljanja je zapravo loše za vaše telo, a evo zbog čega.

Nećete se pokrenuti i ići u akciji, već ćete toliko razmišljati o posledicama da će vas biti strah da bilo šta uradite. A i ako donesete odluku da delujete, verovatno će biti pogrešna zbog mešanje raznih misli koje imate. Takođe, bićete manje kreativni. Ako stalno nešto preispitujete, ostaćete bez novih ideja i rešenja, pa nećete razmišljati van okvira zbog straha od pogrešneodluke, piše Večernji.

Zbog previše razmišljanja pada vam i energija. Sve te misli i sva razmišljanja troše puno mentalne energije i ostavljaju vas pod stresom. Energija bi se lako mogla povratiti spavanjem, ali ljudi koji previše razmišljaju ne mogu lako da zaspe i dobro da se naspavaju. Oni provode kasnovečernje sate razmišljajući o svojim postupcima i događanjima tokom dana. Na kraju, pokušajte da se malo odmaknete od previše razmišljanja i samo učinite to što želite, vaše telo će biti bolje, a i vi ćete biti srećniji.