Šta će se desiti sa vašim organizmom ako redovno radite plank?

Mnogi ne vole da rade plank, odnosno izdržaj, jer za to treba imati dosta snage. Priznajemo, vežba je zahtevna, ali donosi izvanredne koristi.

.

Trbušnjaci će postati snažniji

Benefite koje pruža izdržaj ćete osetiti na celom telu, ali ćete najviše unaprediti trbušne mišiće. Plankom ćete uspeti i da ih oblikujete.

Leđa će vam biti zahvalna

Dokazano je da najobičniji trbušnjaci, prilikom kojih ruke stavite iza glave i podižete gornji deo tela, uzrokuju bolove u donjem delu leđa. Iz tog razloga sve više i više vežbača se okreće planku.

Ubrzaćete metabolizam

Kako starimo, tako nam se usporava i metabolizam. Da bismo se izborili sa tim, treneri preporučuju izdržaj više nego bilo koju drugu vežbu. Dok radimo plank, sagorevamo više kalorija nego običnim trbušnjacima.

Popravlja držanje tela

Izdržaji su sjajna vežba za jačanje i ramena, pa će vam posle određenog vremena i stav tela biti zapaženiji. S obzirom na to da plank osim ramena pogađa i trbušnjake i mišiće u leđima, jasno je zbog čega su toliko važni.

Postaćete elastičniji

Plank ne samo da će da ojača vaše mišiće, već će im pomoći da postanu fleksibilniji. Pošto vežba ima efekta na gotovo celo telo, lako ćete poboljšati mobilnost, piše Noizz.rs.