Slušajte poruke koje vam šalje organizam, jer OVI ZNAKOVI ukazuju da vam je zdravlje ugroženo

Uvek je važno slušati svoj organizam, pogotovo signale koji ukazuju na alarmantnu zdravstvenu situaciju. U nastavku vam predočavamo nekoliko bitnih, koje je važno da svakodnevno pratite.

.

Zubi

Promene u usnoj šupljini (zubi, desni) mogu biti jedan od pokazatelja bolesti srca, pluća i digestivnog sistema. Čim uvidite krvarenje desni. osetite bol ili primetite crne mrlje na zubima, idite stomatologu i sprečite potencijalnu bolest u korenu.

Težina

Gojaznost je bolest današnjice i nažalost, postalo je normalno da imamo po koji kilogram viška. Živimo instant životom toliko da je zdrave navike teško sačuvati. Naime, ako ste u kratkom roku dobile veći broj kilograma, to ukazuje na hormonski disbalans i probleme sa štitnom žlezdom ili pak zadržavanje vode u organizmu. Sve u svemu, posetite lekara.

Mokraća

U mokraći se nalazi više od 70 odsto markera uz pomoć kojih se može saznati u kakvom stanju je vaš organizam. Njenih boja je milion, ali ako primetite da vam je mokraća tamnija no inače, to najčešće znači da vam organizam pati za tečnošću ili da ste ozbiljno prehlađeni. Svakako, bilo koju promenu da primetite, važno je ići na pregled.

Nokti

Primetite li da vam nokatna ploča bledi, znači da ste na pragu anemije. Ako imate slabe nokte, sklone pucanju, to može ukazivati na nepravilan rad štitne žlezde i slab metabolizam. Zadebljanja na noktima i žuta nokatna ploča najviše se javljaju na nožnim prstima, a to je svojstveno gljivičnim oboljenjima.