Šekler: Deci treba omogućiti primanje još neke vakcine osim Fajzerove

Virusolog Milanko Šekler ocenio je da su u ovom trenutku deca školskog uzrasta, naročito osnovci, najnezaštićeniji i da njihov masovni povratak u škole nakon zimskog raspusta predstavlja izlaganje velikom riziku od zaražavanja virusom korone ili od gripa.

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

"Verujem struci. Stav pedijatara je jedino proveravan. Opravdana je bojazan od velikog zaražavanja dece, ali nema opasnosti od kombinovanja gripa i korone. Neko će imati grip, neko koronu", rekao je Šekler za Politiku.

On je naglasio da nema razloga za strah od "flurone", kombinacije gripa i korone" i dodao da je ta priča progurana u medijima iako "nema nikakvog smisla".

Šekler je dodao i da je za to da se deci omogući primanje i neke druge vakcine protiv koronavirusa, osim Fajzerove, koja je za sada u Srbiji jedina odobrena za mlađe od 18 godina.

"Siguran sam da bi se povećao obuhvat dece i mladih vakcinacijom kada bi roditelji mogli da odaberu da njihovo maloletno dete primi vakcinu kojom su i sami imunizovani i zato apelujem na nadležne da izvrše doregistraciju još neke vakcine za decu i mlade", kazao je Šekler.

Izvor: Tanjug