Postoji mnogo znakova UPOZORENJA za kardiovaskularne bolesti; Dr Ristić: BOL u grudima je prvi simptom blagog infarkta! (VIDEO)

Jedno novo istraživanje pokazalo je da srčani udari nisu uvek iznenadni i neočekivani. Koji su to simptomi koji se često ignorišu, šta da rade oni koji su u visokom riziku, otkrio je kardiolog dr Miljko Ristić.

Foto: Ilustracija;Hriana/Shutterstock
Foto: Ilustracija;Hriana/Shutterstock
.

Dr Ristić je u "Jutru" na Prvoj televiziji istakao da postoji mnogo znakova upozorenja:

"Sigurno postoji mnogo znakova upozorenja za kardiovaskularne bolesti i nije ih teško prepoznati. Uglavnom je dramatična neka klinička slika kada dođe do tih pojava bolova u grudima. Mi nemamo navike kada se jave tegobe u tom smislu da idemo kod lekara", istakao je kardiolog.

Doktor je otkrio da smo drugi u Evropi po umiranju od kardiovaskularnih bolesti, kao i da bol u grudima nije jedini simptom:

"Nije samo bol simptom, to su često i poremećaji ritma. To je neka bezazlenija pojava gde vi jednostavno do sada niste imali nikakav poremećaj ritma, nekog dana dobijete neko žiganje u grudima jačeg ili manjeg intenziteta i naravno trebalo bi otići u prvi dom zdravlja gde pripadate", izjavio je Dr Miljko Ristić, a šta je još rekao saznajte u videu u nastavku teksta:

.

(S.M.)