Ovo su TRI situacije u kojima NE bi trebalo da PIJETE VODU

Voda sadrži 60 odsto našeg tela i neophodna nam je za život. Lekari savetuju unošenje oko dve litre vode dnevno, ali postoje situacije u kojima bi vodu trebalo obavezno izbegavati!

.

Kada vam je mokraća bistra

Ako je ona prozirna, bistra i svetla (nijansa limunade), to znači da je vaš hidratacijski status dobar, tj. da vam je telo dobro snadbeveno vodom. Međutim, ako naiđete na urin tamno žute boje, znak je da je vreme za čašu vode.

Posle obilnog obroka

Ovo nije mit. Sigurno ste čuli za to, ali posle obilnog slanog obroka vi se jednostavno odmah morate „naliti“ čašom vode i tačka. Ako popijete čašu vode pre obroka, smanjiće vam se apetit i samim tim unos kalorija i samo je tada dozvoljen unos vode. U slučaju da pijete vodu tokom ili odmah posle obroka, usporavate probavu, stvarajući nelagodnost u stomaku i nadutost.

Tokom intenzivnog vežbanja

Ne znači da vodu uopšte ne treba da pijete tokom fizičke aktivnosti, već da treba uzeti u obzir sledeće: pri velikom naporu, telo znojenjem gubi kalijum i natrijum, stoga ih treba nadoknaditi, a u čistoj vodi ih obično u velikim količinama nema. Zato je najbolje da tokom vežbanja pijete napitak koji sadrži ove vitamine. Savet: limunada, kokosova voda,...

Izvor: zadovoljna.hr