Nutricionistkinja otkriva šta je nezdravo pripremljeno meso: „To je kancer u tanjiru“

Ne jedemo voće svaki dan, volimo hleb i masnoće, ne krećemo se dovoljno, sedimo četiri do sedam sati, ne vežbamo....Šta nam govore rezultati o zdravstvenim navikama? Da li ovakvim načinom života možemo da ostanemo zdravi? Nutricionistkinja Milka Raičević je za TV Prva otkrila gde gotovo svi grešimo.

Foto: Printscreen Prva TV
Foto: Printscreen Prva TV

"Zaboravljamo da je Srbija ranije imala svinje koje su pasle i koje su jele žir i to je kod nas, nažalost, postao samo trend kada je u pitanju organsko meso. To je mast od mangulice, koju većina ljudi sebi ne može da priušti. Međutim, moramo naučiti jednu stvar - mast ima u sebi zdrave masnoće, ali mi grešimo kada je koristimo", rekla je nutricionistkinja.

Ona je objasnila i šta radimo pogrešno kada pripremamo meso, i kada je to meso sa mašću zapravo „kancer u tanjiru“. Kako ga treba pripremati da bi bilo zdravo, saznajte!