Nutricionistkinja otkriva šta je nezdravo pripremljeno meso: „To je kancer u tanjiru“
Ne jedemo voće svaki dan, volimo hleb i masnoće, ne krećemo se dovoljno, sedimo četiri do sedam sati, ne vežbamo....Šta nam govore rezultati o zdravstvenim navikama? Da li ovakvim načinom života možemo da ostanemo zdravi? Nutricionistkinja Milka Raičević je za TV Prva otkrila gde gotovo svi grešimo.
"Zaboravljamo da je Srbija ranije imala svinje koje su pasle i koje su jele žir i to je kod nas, nažalost, postao samo trend kada je u pitanju organsko meso. To je mast od mangulice, koju većina ljudi sebi ne može da priušti. Međutim, moramo naučiti jednu stvar - mast ima u sebi zdrave masnoće, ali mi grešimo kada je koristimo", rekla je nutricionistkinja.
Ona je objasnila i šta radimo pogrešno kada pripremamo meso, i kada je to meso sa mašću zapravo „kancer u tanjiru“. Kako ga treba pripremati da bi bilo zdravo, saznajte!