Kako na PRAVILAN način da negujemo kožu tokom zime? Hladnoća, vetar i smog su joj najveći NEPRIJATELJI - na OVO obratite pažnju! (VIDEO)

Kako koža reaguje na niske temperature i kako da je pripremimo za vetar, kišu i sneg, otkrila je doktorka Jovana Majstorović, dermatolog.

Foto: Leszek Glasner/Shutterstock
Foto: Leszek Glasner/Shutterstock
.

Dr Jovana je u emisiji "150 minuta" istakla da su ruke i uši lokalizacije koje su vrlo osetljive:

"Kada zima počne naravno da imamo nalet i nekih hroničnih oboljenja kože, ali naravno da moramo da govorimo i o tome kako kožu na adekvatan način da negujemo u zimskom periodu. Sve više imamo sklonosti ka iritacijama koje se čak dešavaju i kod ljudi koji do sada nisu imali nikakve probleme", Istakla je doktorka, pa otkrila kako na pravila način da zaštitimo šake tokom hladnih dana:

"Ruke, uši, to su neke lokalizacije koje su vrlo osetljive. Šake su inače osetljive zbog konstantnog pranja, tako da u ovom periodu savet je da se koriste čistači za ruke odnosno sapuni bez sapuna. To su ustvati što manje invazivne supstance koje će na adekvatan način očistiti naše ruke, ali sa druge strane neće skloniti u celosti taj zaštitni film i neće ih iritirati. Najpre savetujemo da to budu proizvodi bez puno parfema, bez alkohola, da budu što blaži, a da nakon svakog pranja ruke namažemo hidratantnom kremom", otkrila je dr Jelena Majstorović koja je u emisiji "150 minuta", a šta je još rekla saznajte u videu u nastavku teksta:

.

(S.M.)