Isprobajte "pijane naočare"

Ako želite da isprobate test refleksa ili hodate po "beloj liniji" sa i bez "pijanih naočara", posetite Bir Fest i učestvujte u još jednoj akciji kampanje "Kad pijem, ne vozim", u subotu od 18 do 20 časova.

U cilju ukazivanja posetiocima Beer Fest-a na opasnost od kombinovanja pića i vožnje, Apatinska pivara, Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Beogradski taksi, u subotu, 16. avgusta, od 18 do 20 sati, preko puta štanda sa suvenirima, organizuju edukativnu akciju simuliranja vožnje pod dejstvom alkohola, kako bi se posetioci edukovali o značaju odgovornog konzumiranja alkohola.

Učesnici akcije, koja se tradicionalno organizuje u okviru kampanje “Kad pijem, ne vozim”, imaće zadatak da upravljaju automobilom na daljinski upravljač i pređu zadatu stazu sa specijalnim naočarima, koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola.

Pre vožnje automobila na daljinsko upravljanje, posetioci će imati priliku da urade test refleksa, slično kao na polaganju vožačkog ispita, kao i da hodaju po “beloj liniji”, dugoj 6 metara, sa i bez “pijanih naočara”, uz prisustvo pripadnika Saobraćajne policije – sve u cilju ukazivanja koliko su motoričke sposobnosti i refleksi vozača umanjeni pod dejstvom alkohola.

Svi učesnici koji uspešno prođu na testiranju (test refleksa, hod po “beloj liniji”, vožnja automobila na daljinsko upravljanje) dobiće zanimljive poklone, dok će onima koji ne prođu biti uručeni vaučeri Beogradskog taksija za besplatnu vožnju, u gradskoj zoni.

Pored navedene akcije, posetiocima Beer Fest-a biće deljeni i vodiči Instituta za mentalno zdravlje o odgovornom pijenju, u čijem štampanju je učestvovala i Apatinska pivara.