Hm, šta pojesti...? Ovi trikovi će vam pomoći da se ne ugojite u izolaciji

Ako utehu tokom pandemije koronavirusa pronalazite u slatkišima, grickalicama i brzoj hrani, iz izolacije ćete verovatno izaći sa nekoliko kilograma više nego što ste imali pre.

Hm, šta bih mogla da pojedem?, foto: Depositphotos/Nikodash
Hm, šta bih mogla da pojedem?, foto: Depositphotos/Nikodash
.

Ali, postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da se hranite zdravije i izbegnete gojenje i tako dočekate leto spremne. Za početak, nabavite ukusne i zdrave grickalice i nikako ne podcenjujte moć dobro organizovanog frižidera.

Ukoliko iz frižidera izbacite staru, nezdravu hranu, vaša ishrana će odmah postati bolja. I dok ovo sve možda i ne zvuči baš zabavno, samo tri trika dele vas od puno zdravijeg načina života.

1. Pripremajte hranu unapred

Kad uhvatite više vremena, na primer nedeljom uveče, iskoristite to za pripremu namirnica za narednu nedelju. Naseckajte povrće poput patlidžana, batata, luka, paprika ili špargle na veće komade i stavite na tepsiju. Zalijte sve maslinovim uljem i ispecite, a kad je povrće gotovo, stavite u frižider. Tako ćete tokom cele nedelje imati zdrav prilog uz ručak, bez ikakvog truda.

Kada je reč o voću, slobodno ga čuvajte u frižideru, pa čak i u zamrzivaču. Smrznuto voće zadržava duže svoju nutritivnu vrednost. Još jedna opcija je da, kad uhvatite vremena, narežete sve voće na kriške i stavite ga u frižider jer su tako veće šanse da ćete posegnuti za njim kada ogladnite.

2. Istaknite zdrave namirnice

Način na koji ređate namirnice u frižider je od velike je važnosti pa je najbolje da napred stavite sve zdrave namirnice. Hranu bogatu nutrijentima poređajte na police frižidera koje prvo primećujete jer je tako verovatnije da ćete za njom posegnuti kad ogladnite.

3. Ulepšajte vodu

Ako je frižider uredan i pun zdravih namirnica, veće su šanse i da će vaša ishrana biti zdravija. Isto pravilo važi i za vodu - ukoliko izgleda lepo, više ćete je piti. Isecite krišku limuna, lubenice ili krastavca, dodajte listić bosiljka ili nane i mnogo više ćete uživati u čaši vode.