Zdravlje

Ruke, prsti, leđa... Šta vam poručuje BOL u određenom delu tela?!

Bol u određenim delovima tela ne mora uvek biti odraz bolesti. Često mogu biti pokazatelj psihičkog stanja i nemoći da se suočimo i izborimo sa svakodnevnim problemima...
22.07.2017. - 08:54h

Ruke simbolizuju sposobnost da se obuhvate sva životna iskustva. Gornji deo povezan je sa sposobnostima, a donji sa veštinama. Zglobovi čuvaju stare emocije, a laktovi predstavljaju fleksibilnost u menjanju smera u životu. Ako nam ta vrsta odvažnosti nedostaje ispoljavaju se bolovi.

Prsti takođe imaju svoje značenje. Posečen kažiprst znači da su bes i strah povezani sa egom u trenutnoj situaciji. Palac simbolizuje brigu, srednji prst seks i bes, domali zajedništvo i tugu, a mali vezu sa porodicom.

Pratite nas i na Viberu!

Leđa odražavaju odsustvo podrške okoline. Bol u gornjem delu leđa ukazuje na manjak emocionalne podrške, srednji deo povezan je sa osećajem krivice, dok bolovi u donjem delu simbolišu strah da neće biti novca, pa će doći oskudica.

Srce predstavlja ljubav, a krv radost. Ako tih emocija nema, srce se skupi, skvrči i postaje "hladno". Kao posledica javlja se sporiji protok krvi sa mogućom pojavom anemije, angine pektoris, pa čak i infarkta. Iskustvo pokazuje da osobe koje su preživele srčani udar, gotovo nikada nisu osetile istinsku radost u životu.

Izvor: novosti.rs