Ove namirnice što pre izbacite iz ishrane!

Sigurno ste znali kako "pet otrova" deluje na vaš organizam i koliko mogu biti opasni ukoliko ih konzumirate svaki dan. Ipak, za njihovo korišćenje nemate izgovor, te je najbolje da ih odmah izbacite iz upotrebe.

.

Beli pirinač, rafinirane soli , pasterizovano kravlje mleko , rafinirani šećer i belo brašno su pet belih otrova , jer sadrže vrlo malo hranljivih materija, proteina i vitamina . Ako konzumirate ovih 5 proizvoda svaki dan, vi ćete povećati rizik od hipertenzije, dijabetesa i drugih bolesti . Da li ste znali da ljudi koji jedu beli pirinač 5 puta nedeljno, povećavaju do 17% rizik od dobijanja dijabetesa ? Ovo je samo jedan primer koliko ovi proizvodi mogu biti opasni i štetni.

Belo brašno: je skoro čist skrob i sadrži samo malu količinu hranljivih sastojaka originalnog zrna . Dodatni hemijski tretmani dovode do formiranja zrna proizvoda pod nazivom aloksan, koji se koristi u industriji za proizvodnju šećerne bolesti koji medicinski stručnjaci koriste u istraživanja kod zdravih miševa . Aloksan dijabetes prouzrokuje ogromne količine slobodnih radikala u beta ćelijama pankreasa, koje ih uništavaju.

Beli šećer: se ne može smatrati hranom , već kao čisto hemijska supstance , koja je ekstrakovana iz biljnih izvora kao što su šećerne trske ili repa . Zatim , njegov sok se vadi u ovom procesu koji uklanja sve proteine vlaknima formiranje i 90% zdravih hranljivih sastojaka.Da biste uklonili tečnost ( koju sadrži šećer ) , dodaju kreč , koji kreira alkalnu reakciju koja ubija skoro sve vitamine . Zatim su dodati ugljen -dioksid da ubrzavanje procesa kreča.

Kravlje mleko: Proces pasterizacija može pomoći da mleko ima duži rok trajanja , ali su troškovi toga jako visoki . Njihov proces uklanja vredne enzima, vitamina A, C, B6 i B12 , a u isto vreme , omogućavajući prenos hormona i antibiotika u procesu mleka. Pasterizacija ubija korisne bakterije koje se mogu naći u sirovom mleku.

Beli pirinač: može značajno da utiče na nivo šećera u krvi, što je rizik za dobijanje dijabetes .Preradom belog pirinča uklanja se gornji sloj i klica . gde u osnovi ostaje samo deo koji se sastoji uglavnom od skroba.

Rafinisana so: Ovaj proizvod povećava rizik od nekih kardiovaskularnih problema. Rafinirani so ima svoj deo štetnih nuspojava za one koji koriste previše. Dok kuhinjska so ima jod , što je potrebno za Vaše dobro zdravlje, mnogi obrađuju hranu koja u sebi ne sadrži jod. Fluor je još jedan dodatak uključen u rafinerijskom procesu soli koji može biti loš za vas kada ga konzumirate previše, a kao posledicu možete imati visok krvni pritisak.

Izvor: svetlpus.com / superžena