Da li su ovo i vaši izgovori da ne vežbate?!

Koji je vaš?

.

Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najdosadnijih jer tako je lako pronaći razlog za izležavanje ispred televizora uz već nekoliko puta viđeni film. Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevežbanje da biste ih osvestili, precrtali, obuli patike i napokon krenuli na vežbanje.

1. Umorna sam

Najčešći izgovor za nevježbanje je svakako umor. Nekako se čini da nakon napornog dana na poslu, poslednje što vam treba je presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima. Uživanje u fotelji uz čašicu vina toliko je privlačnije. No, onaj 'osećaj posle' koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti naprosto je nezamjenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje.

2. Imam... nekog... posla

Produženo i ponekad haotično radno vreme idealn je izazov za nemogućnost vežbanja. A i potrebno je malo i druženja s prijateljima. Uprkos tome, uz malo truda, svakako pronađite barem 45 minuta dnevno za svoje telo. S obzirom koliko ga tokom dana maltretiramo neprirodnim kancelarijskim položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sutra

Pravi klasik od izazova. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Niti sledeće nedelje, a ni sledećeg mesec.

4. Predebela sam

Ovim izgovorom se stvara zatvoreni krug u kojem nikako ne možete da profitirate. A ako mislite da će neko komentarisati vaša bedra, stražnjicu ili stomak u teretani, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

5. Nisam obrijala noge

Nikad ne znaš ko će gledati, još ako je i zgodni instruktor... Brijač u ruke ili dugu trenerku na noge, i spremni ste za vežbanje.

6. Već sam vežbala

Toliko je aktivnosti koje možete da napravite tokom dana. Hodanje uz stepenice, hodanje po prodavnicama, kućni poslovi, i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcani izgovor.

7. Nisam dovoljno jela

Nekima je nedovoljni unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. Nije poželjno ni zdravo, a mršavljenje takvim načinom života je ionako privremeno.

8. Boli me glava

Znamo već za šta se često koristi taj izgovor. Ali nemojte da ga koristite ni u jednom slučaju pa ni u onom za vežbanje.

9. Kolege s posla idu tamo

Nema ničeg goreg nego da oznojena vozite bicikl pred svojim nadređenima. Slažemo se, ali toliko je mesta u gradu u koje šef sigurno neće dolaziti.

Izvor: Zadovoljna.hr