Dajte organizmu snagu za proleće uz oprobane recepte

Čak ni Eskimi i novorođenčad nisu izuzetak - i u njihovom organizmu ima toksina! Greenpeace je nedavno proučavao uzorke krvi iz pupčanih vrpca beba, rođenih u SAD. Pokazalo se da preko pupčane vrpce majka na bebi prenosi toksine i to oko 287 vrsta, uključujući i živu.

.

Toksini i teški metali se nalaze u vodi koju pijemo, u vazduhu, kozmetičkim i sredstvima za ličnu higijenu.

Kada uđu u naš organizam, teški metali se gomilaju u organima, tkivima i kostima, a naše telo ne može samo da se izbori sa tim već mu je potrebna pomoć.

Iz organizma teške metale jedino mogu ukloniti kelati (agensi koji ih vežu za sebe). Postoje sintetički kelati, ali oni nisu sasvim bezopasni za zdravlje jer mogu uzorokovati razne nuspojave. Zato je bolje organizma očistiti na prirodan način.

Zeolit - najbolji za nervni sistem

Za vreme katastrofe u Černobilju uspešno se koristio u svrhu sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama.

Prirodni je ionski izmenjivač koji čisti ljudski organizam prvenstveno od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, tako što iz tela uzima čestice toksina.

Njegovo dejstvo se najbolje odražva na poboljšanje rada nervnog sistema zbog čega je od izuzetne pomoći kod ljudi koji pate od Alchajmerove bolesti, autizma i demencije.

Brojna klinička istraživanja koja su urađena širom sveta su pokazala da zeolit olakšava nuspojave hemoterapije i zračenja - povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine, omogućava brži oporavak.

Pomaže i kod problema povezanih s menopauzom, kod migrene i depresije.

Zeolit u prahu, na primer, prodaje se u prodavnicama zdrave hrane, konzumira se uz vodu i uputstvo naznačeno na ambalaži.

Hlorofil - zeleni čistač organizma

Hlorofil je zeleni pigment koji sadrže zelene biljke - zeleno povrće, voće i alge. Ima mnoge dobrobiti za zdravlje, a posebno je poznat kao čistač organizma jer je to jedan od najvažnijih kelata u prirodi.

Sposobnost hlorofila da veže i uklanja teške metale poput žive, čini ga moćnim sredstvom za čišćenje organizma.

Osim što jedemo zeleo povrće, hlorofil u organizma možemo da unosimo i u tabletama koje se prodaju u apotekama.

Zelena glina - najstariji lek

Mnoge civilizacije pre nas su verovale u moć gline. U drevnom Egiptu, lekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za lečenje i mumificiranje faraona. Grci su upotrebljavali glinu za lečenje preloma - na frakturu bi stavili gipsane trake namazane glinenim blatom.

Dioskorid, lekar u vojsci rimskog cara Nerona, je govorio da glina poseduje božansku inteligenciju i sama pronalazi i leči sve bolesti u telu, piše "Alternativa za vas".

Zelenu glinu u prahu možete da kupite u apotekama i prodavnicama zdrave hrane i od nje da pravite napitke, maske za lice ili kupke za telo. Uputstvo za napitak se nalazi na ambalaži, maska se pravi tako što glinu pomešate sa vodom ili mlekom i u tankom sloju je nanesete na lice i ostavite da deluje 10 minuta.

Kupka je najdelotvornija ako kadu napunite toplom vodom i dodate dve do četiri šolje zele gline u prahu. Preporučuje se da u tom rastvpru ležite oko 20 minuta.

Glina prodire kroz pore i izvlači iz organizma toksine i teške metale.

Izvor: tvbest.rs