Sirup za jak imunitet

Zbog čestih promena temperature vazduha u ovom periodu godine, neretko nam oslabi imunitet, pa postajemo podložni sezonskim bolestima. Od šačice prirodnih sastojaka koje najverovatnije imate kod kuće, možete napraviti sirup, koji na stranici Healthi food house nazivaju prirodnim antibiotikom. Ukus mu je snažan, takvo mu je i delovanje pa ćete zahvaljujući njemu odolevati bolestima, a ako ste se već razboleli, brže ćete ozdraviti.

.

Sastojci:

1 zgnječeni čen belog luka
2 kašike mlevenog đumbira ili 1 kašiku sitno rendanog korena đumbira
½ kašičice mlevenih čili papričica ili ½ kašičice mlevenih kajenskih papričica (tzv. Kajenskog bibera)
½ kašičice mlevenog cimeta
1 dl sveže isceđenog limunovog soka
2 kašike meda

Priprema:

Najpre pomešajte sve sastojke osim meda, a zatim umešajte i med. Ostavite 3 sata na sobnoj temperaturi, a nakon toga mešavinu u dobro zatvorenoj staklenoj posudi držite u frižideru.

Za jačanje imuniteta na dan uzmite kašiku sirupa ujutro, i to na prazan stomak. Ako ste već prehlađeni, po kašiku sirupa uzimajte triput na dan pre jela. Nakon toga možete pojesti pomorandžu da ublaži ukus koji će vam ostati u ustima te vam osigura dodatnu dozu vitamina C.