Sve blagodeti jabukovog sirćeta: Stabilizuje šećer, podstiče mršavljenje, uništava gljivice...

Jabukovo sirće je koristan u uništavanju patogena i bakterija, zbog čega se često koristi u čišćenju, dezinfekciji, uklanjanju gljivica, ali i ublažavanju različitih infekcija.

.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da je jabukovo sirće korisno za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2. Jedno istraživanje je pokazalo da ono poboljšava osetljivost tela na insulin. Drugo istraživanje je pokazalo da se nivo šećera u krvi može smanjiti za 34% nakon konzumiranja 50 grama belog hleba.

Naučnici su takođe ustanovili da je jabukovo sirće korisno za mršavljenje, jer podstiče stvaranje osećaja sitosti, što rezultira manjim unosom kalorija. Redovnom konzumacijom jabukovog sirćeta možete smanjiti ukupan dnevni unos kalorija za 200 do 300 kalorija dnevno.

Takođe, možete smanjiti procenat masti na području stomaka i regulisati nivo triglicerida u krvi.

Naučnici sa Univerziteta Harvard su ustanovili da jabukovo sirće smanjuje nivo lošeg (LDL) holesterola u krvi i na taj način dramatično smanjuje rizik od nastanka bolesti srca i krvnog sistema. Druga istraživanja su pokazala da je jabukovo sirće efikasno u smanjenju nivoa krvnog pritiska.

Jabukovo sirće možete koristiti i za ublažavanje bolova u grlu, poboljšanje rada probavnog sistema, uklanjanje peruti i izbeljivanje zuba. Lako ga je uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

Izvor: centarzdravlja