Holivud luduje za supama koje tope kilograme!

Najbolje od svega je što se spremaju veoma brzo!

.

Početak godine je idealno vreme za detoksikaciju, kaže Gvinet Paltrou. Ona je zbog toga na svom sajtu posvećenom zdravoj ishrani postavila spisak stvari koje treba jesti ako želite da se otarasite viška kilogram i toksina, a glavne zvezde su - supe! Za razliku od prošle godine, kada su zeleni sokići bili favorit zvezda, sada se sve više lepotica okreće supama koje se lako spremaju i prepune su antioksidanata.

Sokovi polako padaju u zaborav, a na njihovo mesto dolaze sve kreativnije, raznobojnije i zdravije supe. Ali, imajte u vidu da ovde nije reč o pilećoj supici kakvu je pravila vaša baka, već o potažima od povrća koji ne samo da će vas sjajno zasititi, već se i prave duplo jednostavnije i brže od klasičnih supa.

Gvinet Paltrou, Dženifer Aniston, Mili Makintoš i brojne druge slavne lepotice kunu se u magičnu moć ovih "bućkalica", a zvezda "Ajron mena" podelila je svoja dva omiljena recepta.

Supa od bundeve

Potrebno je:

1 srednja bundeva, očišćena
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike kokosovog ulja
1 veći luk, iseckan
2 čena belog luka, iseckana
2 kašike iseckanog đumbira
1 kašičica kima
1/2 kašičice korijandera
3 šolje obične pileće supe

Priprema:

Očišćenu bundevu začinite solju i biberom, na svaku polovinu stavite po kašiku maslinovog ulja pa pecite u rerni na 200 srepeni oko 35 minuta - treba da postane skroz mekana. U međuvremenu, na kokosovom ujlu dobro prodinstajte crni luk (oko 15 minuta) pa zatim dodajte beli luk, đumbir i sve preostale začine. Prodinstajte par minuta, čisto da se svi ukusi pomešaju, pa onda dodajte supu i posolite po ukusu. Ostavite da se sve kuva dok se tikva ne ispeče, a onda meso od tikve ubacite u lonac sa supom i kuvajte još 10 minuta.

Na kraju sve stavite u blender i dobićete prelepu narandžastu supu, koju možete da služite prelivenu maslinovim uljem ili uz malo pavlake.

Zelena supa od praziluka i celera

Potrebno je:
2 srednja praziluka (samo beli i svetlozeleni delovi)
2 kašike maslinovog ulja
so
3 čena belog luka
1 kašičica majčine dušice
1 srednji koren celera (očišćen i iseckan)
2 1/2 šolje klasične supe
2 kašike limunovog soka

Priprema:

Praziluk očistite, operite i iseckajte, pa ga dinstajte oko 10 minuta na maslinovog ulju. Dodajte beli luk i majčinu dušicu, sve posolite i dinstajte još oko tri minuta. Zatim dodajte iseckan koren celera i biber, prodinstajte još malo pa dolijte supu. Kuvajte sve oko 20 minuta. Celer bi trebalo da bude potpuno mekan. Kada je skuvan, sve stavite u blender.

Na kraju začinite limunovim sokom.

Izvor: 24sata.rs