Zdravlje

Jogurt dijeta: TRI dana ČETIRI kilograma manje!

Ovo nije dijeta u pravom smislu te reči, više je u pitanju fenomen koji postoji u različitim verzijama. Donosimo vam samo jednu od njih koja će vam pomoći da se oslobodite viška kilograma.
09.11.2016. - 10:34h

Osnovni principi

Delovanje jogurt dijete se zasniva na svojstvu probiotičkih jogurta da stimulišu rast zdrave crevne flore, a koja kao posledicu ima brže varenje hrane, eliminaciju toksina pa tako i mršavljenje.

Kada se hrana temeljno svari, ujedno se unapređuje zdravlje creva i opšte zdravlje organizma.

Preporučuje se čak do 2l jogurta svaki dan, a uz jogurt se može jesti sveže voće, dok bi trebalo izbegavati zašećerene jogurte.

Jogurt se ne pije sam već se uz njega preporučuje konzumacija hrane s dozvoljene liste.

Jedna od verzija Jogurt dijete izgleda ovako:

Prvi dan

Doručak

Ujutro pojedite voćni ili obični nemasni jogurt s pahuljicama po želji.

Ručak

Na maslinovom ulju prodinstajte povrće i na kraju pomešajte s pirinčem. Osim soli i bibera u povrće nemojte dodavati nikakve začine. Za desert pojedite voćni jogurt.

Večera

Pre spavanja zasitiće vas salata sa šunkom i šargarepom. Dakle, naseckajte jednu šargarepu, jabuku i 50 g šunke pa sve propržite na maslinovom ulju. Sve zajedno pomešajte s nemasnim jogurtom.

Drugi dan

Doručak

Napravite salatu od krastavaca, potrebni su vam jogurt i krastavac koji ćete iseckati na kockice i na kraju sve zajedno pomešati.

Ručak

Posolite i pobiberite malo ćuretine iseckane na kockice i ispecite na maslinovom ulju. Dodajte iseckane šampinjone, jedan paradajz i papriku. Kada povrće omekša dodajte jogurt.

Večera

Dve čaše jogurta pomešajte s nekoliko bobica mešanog šumskog voća.

Treći dan

Doručak

S jogurtom pomešajte sir, naseckanu jabuku, malo cimeta i na kraju malo posolite i pobiberite.

Ručak

Ispecite 150 grama filea od oslića, a kao prilog napravite salatu od jogurta, naseckanog krastavca i malo senfa.

Večera

Skuvajte sto grama testenine, dodajte jednu naseckanu papriku i kuvano jaje. Sve zajedno pomešajte s jogurtom.

Uticaj na zdravlje

Probiotički jogurti su sigurno korisni za zdravlje, a iako za sada ne postoje čvrsti naučni dokazi koji povezuju jogurt dijetu sa mršavljenjem kratkotrajna primena ove dijete sigurno neće štetiti zdravim ljudima, ali se ne preporučuje dugotrajno praktikovanje.

Izvor: nadlanu