Pobedite usamljenost u četiri koraka

Osećaj usamljenosti je bolest 21. veka, sa posledicama opasnim po psihofizičko zdravlje, a naročito se javlja u jesen jer dani postaju kraći i hladniji. Kako bi pomogao ljudima da izađu iz ovog stanja, posebno u ovom periodu godine kada se budi melanholija i mračno raspoloženje koje nas tera da se povlačimo u sebe, doktor Džon Kasiopo smislio je program od četiri koraka.

.

*Prvikorak podrazumeva da izađete iz začaranog kruga izolacije. To znači da, iako ne želite, prihvatate pozive za druženje jer morate da izađete iz svoje ljušture.

*Drugikorak je shvatanje da niste žrtva okolnosti, već imate kontrolu nad životom. Kasiopo preporučuje da napravite kalendar događaja na koje želite da idete i gde nam se drugi mogu pridružiti.

* Rešenje za usamljenost nije kvantitet već kvalitet veza, pa u trećoj fazi se trudite da provodite vreme sa ljudima sličnog senzibiliteta, sa kojima možete ostvariti bliskost.

* Poslednji korak je da očekujete najbolje od svake interakcije i imate dobru volju jer tako i u drugima budite pozitivne vibracije.

Izvor: novosti