Revolucionarno otkriće: Da li je ovo prava zamena za šećer?

Mnogo puta dosad naučnici su mislili kako su pronašli zamenu za šećer - dodatak koji bi bio zdravija zamena šećeru u hrani i pićima . Ispostavilo se da sve dosadašnje zamene za šećer nisu bile zdravije od samog šećera, ali čini se kako su sad na pragu velikog otkrića.

.

Sve do sad, alternative šećeru poput Splende, Sweet 'n Lowa, stevije i sličnih stvari nisu davale rezultata i nisu imale šanse da zamene finu stvar kao što je šećer.

Naravno, neki će vam reći kako obožavaju ukus stevije i kako su uspeli da zamene šećer, ali budite sigurni da ti koji to tvrde, najverovatnije ne govore istinu. Zamenu su možda našli jedino, ako su probali najnoviji proizvod kompanije Doux Matok, koja ima novu alternativu šećeru, možda i slađu od samog šećera.

Ideja Doux Matoka je jednostavna. Oni kombinuju prirodne šećere poput fruktoze i saharoze, a rezultat toga je proizvod dvaput slađi od običnog šećera, što znači da ga možete koristiti upola manje kako bi postigli željeni ukus s manje kalorične vrednosti.

Naučnici su već napravili testove s čokoladnim i mlečnim proizvodima, i čini se kako su otkrili pravu stvar.

Realno, ovo sve zvuči predobro da bi bilo istino, ali sačekajmo da proizvod uđe u završnu fazu testiranja, jer ako je ovo tačno, moći ćemo jesti slatko, manje se gojiti, a šećer će nam za nekoliko godina ostati samo još jedna slatka uspomena.

Izvor: b92.net