Vežbe na plaži: Zategnite se i pocrnite u isto vreme!

Ukoliko se dosađujete dok se sunčate, odradite nekoliko vežbica i dodatno zategnite telo.

.

Ukoliko ste ljubitelji vežbanja u prirodi idealno mesto za neke nove treninge je upravo plaža. Od aktivnosti koje možete praktikovati pored peškira su čučnjevi, iskoraci, sklekovi... Samo morate da pripazite na sunce i da koristite dosta tečnosti.

Peškir umesto lopte

Sedite uspravno na peškir i ispružite ruke. Snažnim izdahom, aktivirajući mišiće abdomena, savijte torzo do pola, kičmom formirajući slovo “C”. Udahom se vratite u početni položaj. Tokom zadržavanja ovog položaja stegnite mišiće stomaka.

Trening za stomak

Lezite na leđa i skupite noge. Izdahnite i primaknite donji deo leđa podlozi. Dignite noge i opružite ih. U početnoj poziciji noge su okomito na telo. Na izdah jednu nogu primičete podlozi, zadržavajući poziciju donjeg dela leđa. Na udah vratite nogu u početnu poziciju te novim izdahom ponovite isto sa drugom nogom.

Sklekovi na steni

Stojeći oslonite se na stenu rukama. Zategnite stomak i guzu. Udahom zgrčite ruke u laktovima, a snažnim ih izdahom ispružite zadržavajući ravnu liniju tela.

Za guzu
Kleknite i postavite dlanove ispod ramena. Stisnite trbušne mišiće i pazite da ne propadnete u donjem delu leđa i ramenima. Opružite nogu i malo je dignite u vazduh. Na izdah podignite nogu do linije tela, a udahom je vratite u početnu poziciju.

Izvor: stil