Ako ste na dijeti, dobro je da znate: Šta će se desiti ako ovaj plod jedete pre obroka!?

Mnogima omiljeni deo torti i kolača ustvari može da bude odličan sastojak vaših dijeta te da vam pomogne da smršate!

Orašasti plodovi, foto: Depositphotos
Orašasti plodovi, foto: Depositphotos
.

Orašasti plodovi su pokazali veliki potencijal kod kontrole telesne težine. Naučnici sa univerziteta Loma Linda su otkrili da 4-6 polovina oraha pre obroka uspešno smanjuje glad i pomaže u manjem unosu kalorija u telo.

Prema istraživanju na navedenom univerzitetu otkriveno je da su osobe koje su bile na dijeti s manje kalorija i više masnoća (koje su dobijale iz oraha) izgubili više telesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljenih hidrata i manjim procentom masnoća.

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih tvari, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih tvari u organizam sa smanjenim unosom kalorija.

Međutim, potrebno je znati da su orasi kalorični i lako je moguće da nesvesno pojedete veliku količinu ovih orašastih plodova i tako u telo unesete više kalorija nego što vam je potrebno.

Međutim ako kalorije u vašoj redovnoj ishrani (npr. šećer, kolači) zamenite približno jednakom količinom kalorija iz oraha, to će biti pun pogodak!

Orasi poseduju prirodnu sposobnost da regulišu apetit i time ćete kasnije manje jesti, a ujedno i pružaju niz blagotvornih hranjivih materija koje su nedvosmisleno bolje i zdravije od onoga što sadrže kolači i grickalice.

Izvor: Kiwi.hr