Zašto odmah morate da zamrznete krišku limuna?

Svaki deo limuna je naročito zdrav! Kako meso, tako i košpice, a ukoliko negde možete da pronađete organski limun koru morate da konzumirate!

.

Osim antikancerogenog delovanja, celi limun pomaže pri oslobođanju tela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, efikasan je protiv internih parazita i crva, deluje kao antidepresiv, a odličan je i u borbi protiv stresa i nervnih poremećaja kao i povišenog pritiska.

Osim očitih zdravstvenih razloga, na sledeći način možete uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom potpunom ukusu, posebno kori:

Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate provereni domaći, kupite organski bio limun u većim prodavnicama ili prodavnicama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete celi, a možete i kriške).

Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – izrendajte!

Možete ga posuti po salati, sladoledu, supei, žitaricama, rezancima, omiljenom piću ili na/u bilo šta drugo.

Ono što bi trebalo da dadoživite je jedan sasvim novi prijatan ukus, velike koristi bi trebalo biti i za zdravlje organizma.

Izvor: Doznajemo