10 stvari koje razumeju samo osobe koje su na dijeti

Gubljenje kilograma nije lak zadatak. Bilo da ste se uhvatili neke brzopotezne dijete pre odlaska na more ili morate izgubiti kilograme po preporuci lekara, znajte da se svaka žena koja je ikad bila na dijeti susrela sa ovim problemima…

.

1. Ogledalo je vaš neprijatelj
Rezultate mršavljenja nemoguće je primetiti u ogledalu nakon samo nekoliko dana držanja dijete. Zato ne želite da se gledate u njemu jer ono ne reflektuje sav znoj i suze koje ulažete u gubljenje kilograma. Isto vredi i za vagu.

2. Razmišljate o hrani ceo dan
Ljudska psiha je takva da uvek želimo ono što ne možemo dobiti. Zato i kada držimo dijetu ceo dan razmišljamo o hrani. Štaviše, o hrani razmišljamo više nego kada jedemo normalno.

3. Hrana je čvrsto povezana s vašim emocijama
Većina osoba se prejeda zbog emotivnih problema u životu, pa kada krene na dijetu mora korigovati unos hrane, ali se pozabaviti i sopstvenom psihom i osećanjima.

4. Ne želite da vežbate u prostoriji punoj fit osoba
Svaka žena na dijeti strahuje od odlaska u teretanu, na aerobik ili pilates gde svi imaju samopouzdanje i izgledaju fantastično. Ne, vežbanje u društvu takvih osoba ne deluje motivišuće na vas.

5. Teško se nosite s glađu
Dobar način ishrane podrazumeva konzumaciju manjih, ali češćih obroka tokom dana. Zbog toga se osećate non-stop gladno i često razmišljate o tome da 'zgrešite'.

6. Muče vas zdravstveni rizici
Višak kilograma utiče na zdravlje celog organizma. Ne možete prestati da razmišljate o krvnom pritisku, mogućnosti da dobijete dijabetes tipa 2 ili neke još ozbiljnije bolesti.

7. Mršavi ljudi vam idu na živce
Ma znate one srećkovićke koji jedu šta žele, kada žele i to u veeelikim količinama, a ne ugoje se ni gram?

8. Izbegavate prijateljice koje nisu na dijeti
Držanje propisanog načina ishrane i vežbe zahtevaju velika odricanja i planiranje. Sa sobom morate nositi obroke, pa zato prestajete da se viđate s prijateljicama nakon posla što se negativno održava na vaš društveni život.

9. Osećate se kao da vas svi osuđuju
Osobe s viškom kilograma pate od manjka samopouzdanja, pa svaki pogled upućen u vašem smeru doživljavate kao osudu.

10. Strahujete od jo-jo efekta
Nakon svih muka s mršavljenjem, plašite se da ćete vratiti sve izgubljene kilograme. Povrh svega, strahujete da ćete odustati od daljih pokušaja ako se to zaista dogodi.

Izvor: zadovoljna.hr