PROVERENO DELUJE: Moćni saveti protiv TRI najgora telesna mirisa!

Nikada sebe nemojte dovesti u situaciju da ljudima bude neugodno u vašoj blizini. Ako ste medicinski zdravi, uz nekoliko korisnih saveta vrlo lako možete sprečiti situacije u koje vas može dovesti loš zadah ili pak miris znoja nakon napornog radnog dana.

.

1. PAZUH

Najvažnije je redovno uklanjati dlačice ispod pazuha jer se na njima zadržavaju bakterije.

Posle svakog tuširanja ispod pazuha nanesite dezodorans, a najbolji su oni bez aluminijuma jer ne začepljuju pore i ne remete rad žlezda.

Kad osetite da vam je pazuh mokar, a niste u prilici da se istuširate, obrišite se antibakterijskom vlažnom maramicom. Kad se pazuh osuši, ponovo stavite dezodorans.

Stres takođe pojačava znojenje. Ako se prekomerno znojite, isprobajte recept koji posebno deluje na području ispod pazuha: lezite i opustite se. Kada ležite na leđima, znojenje će se smanjiti ili potpuno prestati.

2. NOGE

Pre nego što se obujete, operite noge i dobro ih obrišite, pogotovo područje između prstiju, a stopala posipajte dečjim puderom u prahu ili onim za stopala.

Nemojte nositi isti par cipela dva dana za redom. Obuću provetravajte i ne obuvajte dok se potpuno ne osuši.

Nikada ne obuvajte cipele na bosu nogu. Noge se tada još više znoje, obuća je stalno vlažna i postaje leglo bakterija.

Svaki dana priredite stopalima kupku od crnog čaja. On mora biti hladan i jak, a noge u njemu držite pola sata. Crni čaj sadrži tanin, biljni polifenol koji zatvara pore znojnih žlezda i ubija bakterije koje izazivaju neugodan miris. Posle nedelju dana terapije znojenje će biti slabije. Tretman ponovite nakon mesec dana.

Upotrebljavajte sredstva protiv znojenja i protiv neugodnih mirisa nogu koje možete kupiti u bilo kojoj apoteci ili parfmeriji.

3. USTA

Svako veče, prije nego što operete zube, očistite ih zubnim koncem. Zube perite najmanje dva puta dnevno, a preko dana uz sebe imajte osvežavajući sprej ili vodicu za ispiranje usta ili žvake bez šećera.

Ne preskačite obroke. Kod nekih ljudi zadah iz usta nastaje zbog gladi, a nestaje odmah nakon jela.

Hranite se raznovrsno. Ishrana bazirana na mastima i proteinima, bez dovoljno ugljenih hidrata izaziva zadah zbog raspadanja hrane u crevima.

Crni i beli luk jedite petkom uveče. Aroma luka, kuhanih jaja, sira i alkohola ne može se neutralizovati pranjem zuba, a ni žvakaćim gumama. Neugodan miris oseća se dok god se organizam potpuno ne iščisti od ovih namirnica.

Pijte dovoljno tečnosti. Kiseli zadah iz usta javlja se ako je vaš organizam dehidriran.

Zadah iz usta može biti i posledica nekog patološkog procesa u organizmu i tada ga je moguće ukloniti samo lečenjem osnovne bolesti. To su najčešće oboljenja respiratornog i digestivnog trakta ili dijabetesa.

Izvor: zadovoljna.hr