Kako da zaspite kada je mnogo vruće?

Vrućine koje ne jenjavaju sigurno utiču i na vaš san, zato pročitajte nekoliko saveta koji će vam bar malo olakšati noći.

.

Mnogi misle da je dovoljno skinuti se go i otići na spavanje da bi se pobedila vrućina, ali to nije istina. Zapravo, lagane pidžame od svile ili pamuka mnogo bolje regulišu telesnu temperaturu.

Telo sve do četiri ujutro oslobađa toplotu kroz kožu stopala, ruku i lica, pa ako nešto ometa taj proces, teže će vam biti da zaspite. S druge strane, ako pustite da nesmetano izlazi, probudićete se od hladnoće u rano jutro.

Stoga, pokrivajte se materijalima od prirodnih vlakana poput pamuka ili svile, koji će najbolje pratiti temperaturu vašeg tela.

Šta više, ako znate da slede visoke temperature i tokom noći, stavite jastuk u frižider tokom dana tako da vam u vreme kad idete na spavanje bude dobro rashlađen, što će vas jako brzo uljuljkati u san.

Napravite cirkulaciju vazdzha u spavaćoj sobi, no ne tako da ide preko vas, a kad legnete, raširite ruke i noge kako se ne biste grejali.

Ako se ipak svemu probudite od vrućine tokom noći, pustite hladnu vodu da vam teče preko zglobova ruku, tako ćete se najbolje rashladiti.

Izvor: metro-portal.hr