Zagrizite leto: Brza, zdrava i ukusna dijeta!

Ako ste naumili da smršate, onda čuvajte zdravlje. Pratite detaljno opisani sedmodnevni “letnja dijeta” program i dobićete ukusne obroke koji će vam pomoći u skidanju kilograma.

.

Ova dijeta je posebno dobra tokom vrućih letnjih dana  jer je zasnovana na voću i povrću  kojeg u ovom periodu ima najviše. Napravite veliku listu omiljenog voća i povrća i jedite ga svaki dan. Uz to pijte mnogo vode, osam čaša na dan, vodu s limunom ili šejkove.

Letnja dijeta – ponedjeljak

Prvi dan jedete samo povrće. Recimo, izabrali ste krastavce. Možete ih pojesti koliko god hoćete. Ovo povrće je odlično, posebno zbog tog što sadrži 90% vode. Ako izaberete krastavac, on će očistiti i detoksifikovati vaše telo.

Utorak

Ovaj dan treba da bude posvećen voću. Recimo, jabuke, breskve, narandže, kurške – sve zajedno. Pokušajte da ih rasporedite tokom dana, a ukoliko budete i dalje gladni možete uzeti i jednu šolju jogurta sa manje masnoća.

Sreda

Dijeta trećeg dana je bazirana na bobičavom voću. To mogu biti ukusne jagode, maline, borovnice ili bilo koje druge bobice po vašem izboru. Jedite ih tokom dana i ne zaboravite da pijete mnogo vode.

Četvrtak

Danas ćete jesti malo više. Ovo je mlečni dan. Sir, jogurt, kefir – čega god se mlečnog setite. Ako budete gladni, mlečnim proizvodima dodajte malo kruškica, grožđa ili trešanja.

Petak

Dijeta se nastavlja i vraćate se na povrće. Odaberite pet vrsta vašeg omiljenog povrća i jedite ih u različitim kombinacijama za doručak, ručak i večeru.

Subota

Isto kao i drugog dana dijete – voće. Samo što danas možete pojesti i jogurt sa manje masnoća za večeru.

Nedelja

Ovo će biti vaš najteži dan dijete. Ali, budite jaki, pošto je u pitanju poslednji dan vašeg “letnja dijeta” plana. Danas vam je dozvoljeno samo da pijete šejkove i sokove od voća i povrća – jabuke, narandže, paradajz, špinat, celer …

Nakon dijete vraćate se svom normalnom režimu ishrane, ali ovde mislimo na kontrolisanu ishranu.

Zapamtite da vaši prijatelji nisu, sigurno, slatkiši, gazirana pića, kalorični roštilj i masna hrana. Setite se da ste teško prošli dijetu i bila bi šteta da sve upropastite.

Izvor: Lifepress