Boli vas glava, grlo, imate osip...? Ova hrana će vam pomoći!

Nije svejedno šta jedete u situacijama kad vas boli glava, stomak, mišići, jer određene namirnice mogu olakšati tegobe, a druge zakomplikovati problem. Zato obratite pažnju!

.

Dijareja

Preporučuju se banane, pirinač, tost, krekeri, piletina, a izbegavajte žvake, jabuke, brokoli, kupus, pasulj, luk, alkohol i kofein.

Bol u grlu

Pomoći će vam topli čaj od nane, potaž čorbe, supe, pire, jogurt, kajgana. Izbegavajte vruće napitke i čips, lešnike, a grlo mogu da iziritiraju i limunada, đus i sok od grejpa.

Glavobolja

Voda je na prvom mestu, jer je uzrok većine glavobolja dehidriranost. Može pomoći i kafa u manjim količinama, ali vodite računa da pijete i vodu kako ne biste dehidrirali. Okidači za glavobolju su veštački zaslađivači, a nisu dobri ni hot-dog, soja sos, crveno vino, sušeno voće, suhomesnati proizvodi.

Osip

Konzumirajte namirnice bogate proteinima i omega-tri masnim kiselinama, a izbegavajte lešnike, čokoladu, ribu, paradajz, jaja, soju, brašno i mleko jer najčešće izazivaju osip.

Bolovi u telu

Pravi izbor su namirnice bogate magnezijumom, poput orašastog voća, banana, pasulja. Dobre su i one koje obiluju kalcijumom, poput lososa, jogurta, zelene salate. Bol u mišićima otežava bilo šta što dehidrira organizam, posebno alkohol i kofein.

"Jutarnja banana" za odličnu liniju

Izvor: novosti