Osim što je zdravo da je jedete, JABUKA pomaže i pri vežbanju, u vožnji...

Pogledajte čemu još može da posluži ovo osvežavajuće voće koje možete kupiti preko cele godine.

.

Osim za jelo, jabuka može da se koristi i za druge stvari, kao što je, na primer ubrzavanje zrenja nekog drugog voća. Ako u kesu sa zelenim bananama stavite kriške jabuke i ostavite da odstoje dva-tri dana, tvrdi plodovi južnog voća postaće mekani i slatki.
Jabuka može da vam pomogne i u svakodnevnim vežbama mišića: stavite je između kolena i pokušajte da je zgnječite snagom nogu. Radite ovu vežbu nekoliko puta dnevno po 10 sekundi i mišići na vašim butinama biće mnogo jači.

Ova voćka koja može da se kupi tokom cele godine pomoći će vam i da razbijete grudvice koje se često stvaraju u smeđem šećeru. Stavite zgrudvani šećer sa kriškama jabuke i kiselina iz ovog voća "završiće posao". Narendana jabuka pomešana sa smeđim šećerom učiniće čudo za vašu kožu. Ova masa odlična je kao piling, a posle njega možete staviti i hranljivu masku od ovog voća: u narendanu jabuku stavite ovsene pahuljice i maslinovo ulje.

Ako ne podnosite vožnju autobusom ili automobilom jer vam je muka, i tu može da vam pomogne jabuka. Pre nego što krenete pojedite jednu zelenu jabuku koja istovremeno može i da ublaži neke simptome migrene. Ukoliko pored hleba ili kolača stavite kriške jabuke, ostaće sveži još nekoliko dana, a ovo voće obezbediće i da inače suvo meso ćurke bude sočno posle pečenja. Dovoljno je da pre nego što je stavite u rernu u ćurku stavite pola jabuke.

Ne morate ni da trošite dodatni novac za osveživače kojima ćete "namirisati" kuću. Umesto toga stavite u jednu posudu osušene jabuke, korice pomorandže, cimet i karanfilić i vaša kuća mirisaće fantastično.

Izvor: novosti