Želite kvalitetniji san? Onda DOBRO pripazite na...

Da biste ceo dan normalno i nesmetano funkcionisali bitno je da se tokom noći dobro naspavate i odmorite. Ako vam to ne ide od ruke, onda obratite pažnju na neke od ovih aktivnosti...

.

1. Kafa

Vaša poslednja šoljica kafe trebalo bi da bude ispijena u dva popodne. Naime, prosečnoj osobi potrebno je pet do sedam sati da bi se nezino telo oslobodilo samo pola unesenog kofeina. Deset sati je potrebno za 75 odsto. Uopšteno ispijanje kafe kasnije tokom dana, može da poremeti vaš san.

2. Najdraže aktivnosti

Verujemo da se često tek uveče opuštate uz omiljene aktivnosti, kao što su čitanje ili gledanje serije. Ali, umesto toga, pokušajte sve takve aktivnosti da prebacite za ujutru. Na taj način imaćete čemu da se veselite ujutro. Epizoda omiljene serije uz jutarnju kaficu ne zvuči nimalo loše, zar ne?

3. Čišćenje

Bolje čete spavati na sveže opranoj i mirišljavoj posteljini.

4. Utoplite noge

Opšte je poznato da bolje spavamo u hladnijim prostorijama, jer naša telesna temperatura mora da se smanji, da bismo zaspali. A kada je temperatura preniska, i naše ruke i noge su, među ostalim hladne, što dovodi do sužavanja krvnih sudova i zadržavanje toplote u telu. Tople čarape rešenje su problema i dobar način da podstaknete brži san.

Izvor: Index.hr