Izgubite 500 kalorija za 30 minuta!

Easy line kružni trening je zabavan i brz način treniranja, drugačiji od uobičajenih grupnih treninga ili vežbanja u teretani. Centar Frizkultura i Prva.rs poklanjaju mesečne članarine za dvoje najbržih koji pošalju mejl sa imenom, prezimenom, adresom i naznakom "Trening" na poklon@prva.rs.

.

Easy line kružni trening je namenjen pre svega prezaposlenim ženama, koje nemaju dovoljno vremena za sebe. Za pola sata koliko traje, postižu se efekti vežbanja od sat vremena!

Kružni trening se sastoji od vežbi na Techno Gym hidrauličnim spravama poređanih u krug, kao i vežbi koje se rade između sprava. Pola minuta se rade vežbe na spravi, pa pola minuta sa trenerom, pa ponovo na spravi i tako u krug. Individualni pristup instruktora svakoj vežbačici garantuje kako prilagođavanje vežbi njenim mogućnostima i potrebama, tako i postizanje željenog cilja, kaže Končita Pjević, vlasnica Beauty&Body centra Frizkultura.

Da li je zaista dovoljno samo 30 minuta vežbanja?

- Iako trening traje samo 30 minuta, specijalno osmišljene hidraulične sprave obezbeđuju veoma veliku potrošnju kalorija i oblikovanje po dva mišića istovremeno. Ali ne uz preveliki napor, jer nema tegova i dodatnih opterećenja. U teretani obično gubimo mnogo vremena dok promenimo spravu, podesimo opterećenje ili eventualno sačekamo red. Ovde gubljenja vremena nema! Trening je veoma dinamičan, a istovremeno zabavan tako da ne osetite kad ste potrošili sve te kalorije.

Ko sve može da trenira? Postoje li neke starosne godine?

- Easy Line je namenjen svima i ne postoje ograničenja. Imamo devojčice od 16 godina i gospođe od 65. Svaka sprava (zahvaljujući principima hidraulike) prilagođava se vežbaču i njegovim sposobnostima. Ko može radi brže i samim tim rad na spravama je teži jer sprava pruža veći otpor i obrnuto – ko ne može radi sporije i sprava pruža manji otpor, pa je vežbanje za njega lakše.

Trening za muškarce

Easy line trening pogodan je i za muškarce, bilo kao osovni trening (za one koji se dugo nisu bavili fizičkom aktivnošću) bilo kao sastavni deo funkcionalnog treninga.
Funkcionalni trening je zabavan način treniranja zahvaljujući raznolikošću vežbi i rekvizitima koji se koriste.

Funkcionalni trening je pun izazova i aktivira kako naše fizičke potencijale, tako i mentalne.Jednom rečju usklađuje mozak i telo i priprema nas za svakodnevne aktivnosti i zadatke. Funkcionalnim treningom se postiže snaga, izdržljivost, brzina, fleksibilnost i obim pokreta, poboljšanje držanja tela i spretnost. Ubrzavanjem metabolizma smanjuju se masne naslage, a kardio-trening poboljšava aerobni i anaerobni energetski sistem. Ovakav trening će preduprediti povrede i pomoći u rehabilitaciji.

 

Dakle ne postoje “neželjeni efekti”?

- Ne, na ovim spravama ne može doći do povrede ili preopterećenja mišića. Takođe ne možete dobiti preizražene mišiće koje ne želite, vežbanjem u Easy Line programu dobijate zategnuto telo, izdužene i lepo oblikovane mišiće.

A vežbanje između sprava?

- Na steperima između sprava možete u dogovoru sa trenerom raditi lagane vežbe, kardio trening, plesati, skakati ili pak raditi veoma zahtevne vežbe. Dakle opet prema želji i mogućnostima.

To je onda nešto kao individualan trening?

- Upravo tako. Trener se posvećuje svakom ponaosob, čak iako je istovremeno u krugu više vežbačica i ako su došle u različito vreme.

Kako pratite napredak vežbača?

- Na prvom treningu popunjavamo upitnik preko kojeg se upoznajemo sa vežbačicama. Između ostalih, upitnik sadrži i pitanja vezana za zdravlje. Svakome ko ima bilo kakav zdravstveni problem savetujemo da se posavetuju sa lekarom i dobiju na neki način dozvolu za treniranje. Zaista brinemo o svakoj klijentkinji. Osim upitnika tu je i merenje. Merimo težinu, ali i količinu masti, vode i mišića u telu. Podaci se upisuju u tabelu i jednom mesečno ponavaljamo merenja. Tako pratimo napredak. A napredak, ukoliko dolazite redovno, a to je tri puta nedeljno (može naravno i češće) zaista postoji!

Ko su vaši klijenti?

- Imamo i srednjoškolke i studentkinje i penzionerke, ali najviše zaposlene žene. O njima zaista brinemo, pa u Frizkulturi osim fitnesa mogu dobiti usluge frizera, kozmetičara, masera. Za vežbače naravno postoje i posebne pogodnosti što se tiče plaćanja ostalih usluga.

Inače, u centru Frizkultura postoji akcija 2 za 1 za sve NOVE članove, koji kada uplate članarinu za prvi mesec mogu sa sobom da povedu još jednu osoba koja će ceo mesec moći da trenira besplatno!