Ovo je najbolji lek za glavobolju

Kako da se rešite dosadne glavobolje, a da se pritom ne kljukate lekovima. Rešenje je najčešće prirodi...

.

TENZONA GLAVOBOLJA

Ovo je najčešći tip glavobolje. Prilikom nje, osećamo se kao da nam stega pritiska glavu. Ona je izazvana kontrakcijom mišića koji pokrivaju lobanju i bol se kreće od jednog do drugog uha, preko prednje strane glave. Najčešće se javlja zbog stresa i nedostatka sna.

REŠENJA

1) Ulje od nane

Utrljajte nanino ulje uz ivicu kose na čelu. Ono će da stvori osećaj hlađenja i opustiće mišiće u glavi i vratu. Potražite ovo ulje u apotekama.

2) Čaj od đumbira

Kupite sveži đumbir i izgnječite 2-3 centimetra korena, a zatim to ubacite u ključalu vodu. Ovaj čaj ublažava zapaljenja istom brzinom kao i aspirin.

„KLASTER“ GLAVOBOLJA

Kod ove glavobolje bol se opisuje kao ubod u glavu, zbog toga što je bol koncentrisan na jednu tačku. Bol je obično praćen curenjem nosa i groznicom, pa se često naziva i histaminska glavobolja. Ove glavobolje su najčešće u zimu zbog čestih promena temperature.

REŠENJE: KAPSACIN KREMA

Aktivni sastojak ove kreme je crvena paprika. Nanesite malu količinu kreme u nozdrvu koja je na onoj strani glave na kojoj je i bol. Krema radi tako što blokira nervne signale za bol. Ovaj efektivni lek možete nabaviti u apotekama.

MIGRENA

Kod migrene, bol u glavi se javlja najčešće na jednoj strani. Migrena je nasledna i tri puta je češća kod žena nego kod muškaraca. Eksperti veruju da migrenu izazivaju nervni signali koje mozak pogrešno shvata kao signale za bol.

REŠENJA

1) Hrizantema

U kliničim ispitivanjima, pokazalo se da suplement hrizanteme efektivno leči glavobolje. Smanjuje zapaljenja koja vrše pritisak na nerve i pomaže u sprečavanju migrena.

2) Akupresurna masaža

Ova drevna kineska metoda lečenja podrazumeva stvaranje pritiska u određenim tačkama tela kako bi se ublažio bol. Masirajte lagano jednom rukom predeo između palca i kažiprsta druge ruke tri do pet minuta, a onda to uradite i na drugoj strani.

Izvor: Blic Žena

Pročitajte i: 

Šoping terapija je odlična za vaše zdravlje! Znate li zašto?