7 stvari koje će vam se dogoditi ako počnete da džogirate

Neki stručnjaci kažu da je trčanje i brzo hodanje najbolje za zdravlje. Prednosti koje ovaj oblik fizičke aktivnosti ima na vaš organizam ne mogu se ni nabrojati...

.

Osećaćete se bolje

Bez obzira na sve probleme koji vas muče i sve što ste hteli da postignete tog dana, ako ste vežbali sigurno će vam raspoloženje biti bolje. Organizam će vam biti zahvalan, a taj dan ste uradili barem jednu stvar - vežbali ste!

Popraviće vam se samopouzdanje

Kako kilogrami krenu dole, vaše samopouzdanje će krenuti gore. Ono što mnogi ne znaju, da pravo topljenje masti počinje tek nakon treninga, a što više trenirate, mršavjenje je sve brže.

Dobićete prirodni sjaj

Vaše telo će biti u savršenoj formi zahvaljujući trčanju. Popraviće vam se i držanje, a znoj će podstaći i prirodna ulja u vašoj koži zbog kojih će ona izgledati mlađe i zdravije.

Ojačaće vam kolena

Mnogi misle da džoging zapravo oštećuje kolena, ali nije tako. Trčanje uvećava koštanu masu i jača mišiće nogu.

Ojačaće vam srce

Umanjiće vam se i loš holesterol, a povećaće se dobar. Srce će vam bolje raditi, sniziće se pritisak, a ovaj vid sporta preporučuje se čak i onima koji imaju srčane probleme. 

Popraviće vam se san

Istraživanje koje je sprovedeno među ljudima koji pate od nesanice pokazalo je da su ljudi koji trče uspevali da utonu u san posle 17 minuta, dok je onima koji ne trče bilo potrebno čak 38 minuta.

Popraviće vam se budžet

Kada vidite rezultate ovog besplatnog sporta, prestaćete da kupujete sve preparate za dijetu, da idete na razne masaže ili plaćate članarinu za teretanu.