Začin koji popravlja pamćenje za svega sat vremena!

Koliko puta dnevno uplašite sami sebe jer ne možete da se setite stvari koje su se juče dogodile, a kamoli pre nedelju ili mesec dana. Veoma brzo, ali i efikasno ovaj problem ćete rešiti uz pomoć začina koji svakako morate da imate u domu...

.

Novo istraživanje naučnika iz Australije otkriva da kurkuma ima odlično delovanje na pamćenje i da može da ga pospeši već za sat vremena.

U istraživanju je učestvovalo 60 zdravih odraslih osoba srednje životne dobi. Oni su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim životnim navikama. Ušesnicu je trebalo da uzmu suplement kurkumina, a naučnici su njihovo pamćenje testirali pre i posle uzimanja kurkumina.

Rezultati su pokazali da kurkumin popravlja pamćenje već nakon jednog sata!

Naime, kognitivne funkcije učesnika su bile znatno bolje, njihova cirkulacija krvi je bila bolja i ređe su osećali nagle promene raspoloženja.

Čak i učesnici, koji su patili od Alchaimerove bolesti, anksioznosti, demencije, razdražljivosti i apatije, su osećali pozitivne promene nakon uzimanja suplementa kurkumina.

Učesnici u istraživanju su uzimali oko 700 miligrama kurkumina dnevno u razdoblju od 12 nedelja. Stručnjaci ističu da se, pre početka uzimanja kurkumina, svakako morate posavetovati s lekarom ili apotekarom.

Prethodna istraživanja su pokazala da osobe, koje redov konzumiraju kurkumin, već nakon nekoliko meseci osećaju pozitivne promene s njihovim zdravljem. Samo godinu dana redovnog uzimanja kurkumina je dovoljno da se značajno smanji rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sistema.

Izvor: Centar zdravlja

Pročitajte i: 

Avokado, čokolada, cvekla... Ovo su namirnice koje smanjuju rizik od bolesti srca i artritisa