Pre sledećeg odlaska u TERETANU, pročitajte BONTON!

Kao što postoji bonton na poslu, ulici, državnim institucijama, pravila lepog ponašanja neophodna su i u teretani.

.

Ma koliko da je dobra ventilacija, u teretani ne može da miriše prijatno sve vreme. Ne pokušavajte da smrad ublažite jakim parfemom na sebi i osveživačima koje ste poneli od kuće, jer se aroma odmah pomeša sa ustajalim znojem. Ta kombinacija može da uzrokuje glavobolju i mučninu rekreativcima. Ipak, ne počinjite vežbanje dok se ne istuširate i ne stavite antiperspirant.

Nemojte da "sejete" okolo svoju opremu, tegove, flašicu sa vodom, mobilni telefon... Niko ne želi "nagazne mine" dok trenira. Takođe, ako u teretanu idete sa prijateljima, kikotanje i tračarenje ostavite za povratak kući ili kafić. Drugi vežbači ne moraju i ne žele da znaju sve o vašem momku, ženi, simpatiji i šefu.

Ako ugledate poznanika, javite mu se, ali ne zadržavajte ga - mala je verovatnoća da želi da čavrlja sa vama deset minuta dok mu se "hlade" mišići. Ne gledajte napadno u druge, nepoznate vežbače, njihovu opremu, ekrane, ormariće u svlačionicama.

Kada završite sa vežbama na jednoj spravi, obavezno je obrišite od znoja. Ne zadržavajte sprave ako na njima ne vežbate. Ukoliko vam je potreban odmor, sedite na strunjaču i predahnite, nemojte da tražite "žrtvu" za razgovor.

Smanjite obim stomaka za sedam dana

Izvor. novosti