Đumbir smanjuje masne naslage i čisti organizam. Kako?

Detoksikacija ne mora da bude neprijatna i agresivna za organizam. Ako razmišljate kako to da izvedete, a da "ne boli", evo jednostavnog recepta sa đumbirom, krastavcem i limunom.

.

Vreme je da organizam očistite od toksina i masnih naslaga, koji su se nataložili od kaloričnih zimskih obroka. Detoksikacija ne mora da bude neprijatna i agresivna za organizam. Ako razmišljate kako to da izvedete, a da "ne boli", evo jednostavnog recepta.

Svež krastavac i koren đumbira (srednje veličine) iseckajte na kockice i ubacite u posudu, pa dodajte osam čaša negazirane vode. Zatim ubacite limun, opran sodom bikarbonom i presečen na pola, kao i nekoliko listića sveže ili kašičicu sušene nane.

Ostavite tokom noći u frižideru i sutra pijte, čašu po čašu, od ujutru do uveče. Napitak je ukusan, pa vam neće biti teško da ga konzumirate. Činite to i naredna četiri dana, pa napravite kratku pauzu. Primetićete rezultate već posle druge "terapije", jer će vam tečnost, zvana "sasi voda", smanjiti apetit i osvežiti, a pritom i spasiti od masnih naslaga, smanjiti nadimanje i ubrzati metabolizam.

Izvor: novosti