Dva sastojka ekspresno skidaju masne naslage!

Možete ih kupiti na pijaci, u svakom hipermarketu. Stoje vam pod nosom, a ni ne znate da će vam baš oni pomoći da se rešite masnih naslaga!

.

Dobri su za imunitet, a još bolji za skidanje masnih naslaga.

Iako vam se možda čini da je rano već sada pričati o skidanju obima i pripremanju za leto, verujte sada je pravo vreme za to. Jer ko sada počne najefikasnije i najdugotrajnije će se rešiti viška kilograma.

Pored redovnog vežbanja i zdrave ishrane, u svoj redovni režim uključite i ovaj napitak. Verujte, višak oko struka i butina postaće prošlost.

Sve što vam za njega treba su jedan veći grejpfrut i med. Med po ukusu i želji, ali najbolje jedna do dve drvene kašike za med.

Grejp presecite na pola, kašikom izvadite pulpu i ubacite ga u blender. Dodajte mu med pa mutite sve dok masa na postane kompaktna. A onda to popijte.

Ovaj napitak sadrži pektin koji doprinosi smanjenju holesterola – Jedan grejpfrut na dan = smanjenje lošeg holesterola za 15,5 %, a triglicerida za 27 %, piše Source.ba.

Pored toga, pektin snižava i nivo insulina u krvi i normalizuje metabolizam. Ovaj napitak sadrži i likopen koji pomaže u borbi sa toksinima i štetnim materijama u organizmu.

Nekoliko gutljaja ovog eliksira 20ak min posle ručka pomoći će da sagorite skoro polovinu kalorija koje ste obrokom uneli. Ima lekovito dejstvo na hipertenziju i bolesti kardiovaskularnog sistema.

Grejpfrut sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprečava pojavu pojedinih vrsta kancera i srčanih bolesti.

Pročitajte i: 

Istine i zablude o zdravoj hrani