Neraspoloženi ste? Možda su za to krive baš ove navike…

Mrzovoljni ste, neraspoloženi, bez energije i melanholični? Proverite da li ste "žrtva" ovih navika koje su pogubne za raspoloženje.

.

Odlažete obaveze - Većina nas to radi, pogotovo ako je reč o neprijatnim stvarima, kao što je odlazak lekaru. Ali, naterajte sebe da završite započeti posao, bilo da je u pitanju ispit ili birokratija. U suprotnom, bićete nervozni jer će vam neispunjena obaveza sve vreme "visiti" nad glavom.

Zavisni ste od telefona, kompjutera i televizora - Ako na samu pomisao da biste mogli da ostanete bez modernih uređaja dobijate napad panike, imate problem. Mnoštvo informacija kojima nas bombarduju sa svih strana stvara napetost, pa stručnjaci savetuju da se bar pola dana nedeljno osamite i uživate u tišini.

Hodate pogrbljeni - Naša osećanja utiču na način na koji hodamo, ali važi i obrnuto. Psiholozi su utvrdili da su ispitanici koji hodaju sa spuštenim ramenima i bradom i bez pokreta rukama negativniji od ljudi samouverenog hoda.

Zanemarujete san i vežbanje - Da bismo bili fizički i mentalno zdravi, neophodan je odmor u toku noći tokom kog se naše telo i um regenerišu. Ne zaboravite ni rekreaciju, čiji je uticaj na dobro raspoloženje dokazan.

Dnevna soba od 180 kvadrata na 150 metara iznad zemlje!

Izvor: novosti