Uplovite lakši u 2015, sa novom, efikasnom dijetom!

Ova dijeta je stekla popularnost sredinom osamdesetih godina prošlog veka, a oni koji su je primenjivali tvrde da su oslabili do 4 kilograma za 3 dana. Prema tome idealna je da se u "pet do dvanaest" rešite viška težine i da u Novu 2015. godinu uplovite lakši.

.

Prednost je u tome što možete da je ponavljate koliko želite, ali da između dijeta pravite pauze od najmanje 4 do 5 dana (tada jedite uobičajeno). Pauze su važne da sačuvate zalihe masti, ali i da sprečite usporavanje metabolizma.
Neophodno je da se plana ishrane strogo pridržavate. Porcije nemojte da povećavate, niti da namirnice zamenjujete sličnim. Obroke, takođe, nemojte da preskačete jer su kombinacije pažljivo osmišljene da bi ubrzale metabolizam i razgradile višak masti.
Glavne koristi od ove dijete su što pomaže da brzo izgubite suvišne kilograma, povećate energiju, ulepšate ten, smanjite rizik da dobijete alergiju, ali i da pojačate seksualnu želju.
Osim toga ova dijeta pročišćavanje organizma od toksina, relativno je jednostavna i jeftina, a za pripremanje jela nije potrebno da dugo stojite pored šporeta.

TRODNEVNI JELOVNIK

1. Dan

Doručak:
- šolja kafe ili čaja bez šećera
- 1/2 grejpfruta ili 1/2 šoljice soka grejpfruta
- kriška tosta
- kašičica putera od kikirikija

Ručak:
- 50 g tunjevine
- kriška tosta
- šolja crne kafe ili čaj bez šećera

Večera:
- 100 g nemasnog mesa (ćuretine ili piletine)
- 100 g barenog graška
- 100 g barene šargarepe
- 1 jabuka
- 100 g sladoleda od vanile

2. Dan

Doručak:
- šolja kafe ili čaja bez šećera
- kriška tosta
- 1 kuvano jaje
- ½ banane

Ručak:
– 100 g mladog sira ili tunjevine
- 8 slanih krekera

Večera:
- 100 g nemasnog mesa
- 100 g barenog brokolija ili spanaća
- 50 g dinstane šargarepe
- ½ banane
- 2 kugle sladoleda od vanile

3. Dan

Doručak:
- šolja kafe ili čaja bez šećera
- 5 slanih krekera
- 30 g polumasnog tvrdog sira
- 1 jabuka

Ručak:
- šolja kafe ili čaja bez šećera
- kuvano jaje
- kriška tosta

Večera:
– 100 g tunjevine
- 100 g šargarepe
- 100 g obarenog karfiola
- 100 g sezonskog voća
- 2 kugle sladoleda od vanile

ZAČINI
Da vam hrana bude ukusnija dodajete začine i začinsko bilje, so, biber, limun, sirće, soja sos, senf i kečap, ali nemojte majonez!

SAVET
Tokom dijete, ali i eventualnih pauza između, izbegavate konzervisanu hranu, masne supe iz kesica, grickalice i slatkiše, kao i gazirane sokove. Za tri dana dijete strogo su zabranjeni hleb, alkohol i bilo kakvi sokovi. Pijte samo vodu (najmanje 6 čaša dnevno).

RIZICI
* Kada počnu da drže ovu dijetu neki mogu da osete laganu vrtoglavicu, ili da imaju teškoće sa koncentracijom.
* Ako tražite dugoročni program mršavljenja koji trajno rešava problem viška kilograma, ovo nije dijeta za vas! * Ova dijeta se ne preporučuje "na duge staze", pa, ako želite takvu, potražite savet lekara i nutricioniste.

OCENA STRUČNJAKA
Brzo rešenje
Ova dijeta je jednostavan i niskokaloričan način ishrane koji neće da pomogne da trajno smršate. Jedini razlog zašto se tokom dijete slabi je drastično smanjenje dnevnog broja kalorija. Zbog niskog udela ugljenih hidrata moguće je da ćete da izgubite samo višak tečnosti, pa je ova dijeta namenjena samo onima koji žele da brzo i bez previše muke izgube nekoliko kilograma.

Pročitajte i: 

Za pet dana dva i po kilograma manje