Mršavite bez gladovanja

Vaše dijete za mršavljenje ne funkcionišu, čini vam se da sporo gubite višak kilograma? Uzrok je najčešće u pogrešnom načinu ishrane. Još ako preskačete obroke, problem je na vidiku! Mršavljenje bez gladovanja je moguće, ali prvo morate da shvatite gde grešite…

.

Ako pokušavate da smršate uz pomoć gladovanja, preskakanjem doručka ili užine, grešite. Tokom poslepodneva ćete u sebe ubaciti prvo što vam dođe pod ruku, a uveče nikako nećete uspeti da izbegnete glad.

Ako se samo nakratko zadržavate za stolom i hranu trpate u sebe na brzinu, na kraju dana nećete tačno znati šta ste sve pojeli.

Ako pre odlaska na spavanje ili usred noći osetite glad, znači da tokom dana niste pojeli koliko je telu potrebno.

Dok spavate, metabolizam je na minimumu, pa već i mali unos kalorija odlazi u zalihe.

Tajna uspeha mršavljenja bez gladovanja – jesti češće, a manje!

Vaša slaba tačka je neredovna ishrana, bolje reći često gladovanje. Te loše navike ćete se osloboditi tako da nikada ne preskočite doručak, prepodnevnu i poslepodnevnu užinu, kao i ručak i večeru. To možda zvuči kao preterivanje, ali nije tako.

Pet manjih obroka za mršavljenje umesto gladovanja

Ako istu količinu hrane podelite na pet umesto na 2-3 obroka, u telo ćete uneti više kalorija, ali se nećete udebljati, jer organizam bolje iskorišćava unetu energiju.

Bogat doručak

Ako ponekad i preterate, najbolje je to učiniti ujutro i pojesti obilan doručak. Svakoga jutra popijte čašu mleka ili jogurta (belančevine), pojedite neko voće, malo marmelade ili komad kolača (šećer), hleb ili tost (ugljeni hidrati).

Dva mala međuobroka

Komad voća, jogurt ili malo pahuljica sredinom prepodneva i poslepodneva će vam umanjiti apetit i pomoći da se normalizuje nivo šećera u krvi (zbog pada nivoa šećera u krvi ponekad osećamo umor).

Večerajte malo, ali bez gladovanja

U drugom delu dana, telo troši manje energije, pa tada treba i manje jesti. Uveče nikada ne jedite mnogo, posebno ako večerate kasno. Ako ste pre odlaska u krevet još gladni, umesto jela radije popijte neki biljni čaj za smirenje.

Pročitajte i:

Želite da smršate?