Koga sve možete sresti u teretani?

Konačno je došao i taj dan kad ste posle višemesečnog odlaganja odlučili da odete u teretanu. Pripremite se na upalu mišića, sprave koje će vam u početku izgledati kao da su osmišljene za mučenje, ali i na ljude koje ćete sresti. Vaše kolege „po vežbanju“ verovatno pripadaju nekoj od sledećih grupa.

.

Tračare - To su uglavnom žene, mada zaluta i poneki pripadnik jačeg pola. Dok vi jedva dolazite do daha, oni stižu da prepričaju sve dogodovštine iz života poznanika, da isprate novosti iz omiljene serije i naslade se tračevima iz sveta poznatih.

Manekeni - Izgledaju kao da su sa naslovnica sportskih magazina ušetali pravo u vašu teretanu. Zbog njihovih zategnutih tela dobijate kompleks, a dizajnirana sportska oprema učiniće da vaša trenerka izgleda kao da ste je pokupili na ulici. Od samog treniranja mnogo im je važnije kako izgledaju, pa biraju vežbe u kojima će njihovi bicepsi, tricepsi i gluteus doći do izražaja.

Vojnici - Sa ovim muškarcima ne pokušavajte da se našalite, ni da pričate o temi koja nema veze sa treningom. Za njih, vežbanje je način života, pa ako baš gorite od želje da zapodenete razgovor, pitajte ih koliko vremena vam je potrebno da tako dobro izgledate. Prijaće im, jer čak i više od pumpanja mišića vole da hrane svoj ego.

Izgubljeni - Mahom početnici koji se, kao i vi, pitaju „Šta mi je ovo trebalo?“ Pošto se osećaju kao slonovi u staklarskoj radnji, uvereni su da ih svi gledaju i da prate svaki njihov uzdah i drhtaj mišića, ali greše. Na meti su jedino tračara, manekeni ih možda okrznu prezrivim pogledom, dok vojnici ne znaju ni da postoje.

Pročitajte još:

Izračunajte koliko vam tačno vode treba nakon treninga