Na posao idete sa grčem u želucu?

Evo kako se to odražava na vaš organizam...

.

Koliko ste puta posegnuli za nekim keksom ili čokoladom kada ste loše volje?

Niste jedini. Ako ste stalno pod stresom na poslu i često imate"loše dane" imate veću verovatnoću da postanete gojazni, pokazalo je istraživanje.

Radnici koji imaju težak i stresan dan na poslu verovatnije će "utehu" potražiti u nezdravoj hrani dok će oni koji na posao dolaze smireni i srećni češće birati zdravije obroke s manje kalorija.

Više od tri četvrtine od 2000 ispitanika koliko ih je učestvovalo u istraživanju, izjasnili su se da raspoloženje u kancelariji jako utiče na odabir hrane u vreme ručka, piše Daily Mail.

Polovina ispitanika tvrde da uvek biraju zdrav obrok za ručak onim danima kada se dobro osećaju i srećni su. Ali, kada su imali težak, stresan dan, više od polovine ispitanika, njih 54 %, za ručak je biralo hamburgere, pice i slična fast food jela.

Istraživanje je pokazalo da odrasli svoje obroke biraju prema raspoloženju najmanje četiri puta nedeljno.

"Važno je da znate da uživate u hrani koju jedete, a ne da samo strpate neki sendvič u usta u par minuta da se što pre vratite svojim obvezama, poručuje britanska nutricionistkinja Azmina Govinđi.

Takve navike jedenja lako će izazvati probavne smetnje poput, primera radi, gorušice, a dugoročno će dovesti i do gojaznosti, navodi se.