Kokosovo ulje pomaže u bržem skidanju kilograma

Zdravstvene prednosti kokosovog ulja su brojne, koristi se u proizvodima za negu kose, kože, za oslobađanje od stresa, ali i za gubitak težine i za regulaciju metabolizma.

.

Bogato je laurinskom kiselinom, a blagotvorno deluje i na holesterol, piše portal TOI. Kokosovo ulje sadrži i kaprilicnu kiselinu koja podstiče rast dobrih bakterija, posebno onih mlečne kiseline. Sadrži zasićene kiseline koji čine kožu i kosu sjajnom i nežnom, a mnogi stručnjaci mu pripisuju još neke benefite kao što je gubljenje težine.

Istraživanja su pokazala da prirodna kokosova masnoća u ishrani normalizuje telesne lipide, štiti protiv uništenja jetre, jača imunitet, štiti srce i krvne sudove te ima antiupalna svojstva. Razlog zašto nam kokosovo ulje ne šteti poput drugih zasićenih masnih kiselina je činjenica da su za njega svojstvene zdrave srednje lančane masne kiseline.

Upravo njih naš organizam vrlo lako probavlja, a za razliku od svojstava drugih ulja, kokosovo ne opterećuje naš probavni sastav te se vrlo brzo pretvara u energiju.

U ishrani možete da ga kombinujete s maslinovim uljem u meri pola pola. U manjim količinama biće odlična zamena za puter koji mažete na hleb.