Sedam situacija zbog kojih nikada ne treba da se izvinjavate

Svi pravimo greške, ljudi smo i to nam je dozvoljeno. I kada napravimo pogrešnu procenu, izvinimo se i nastavimo dalje.

.

Istina je, da postoje stvari zbog kojih ne treba da se izvinjavate a ni da se osećate krivim. Predstavljamo vam nekoliko situacija koje nisu za izvinjavanje već za slavlje.

ŽELITE DA ODETE NA SPAVANJE RANIJE

Iako je primamljivo izaći uveče ili ostati i pogledati još jednu epizodu serije "Igra prestola" važno je da znate: kada ste umorni - unormi ste. I tu nema ničeg lošeg. San je ključan za zdravlje i sreću. Premalo sna povećava nivo našeg stresa a nagomilavanjem nastaju bolesti srca i gojaznost.

MORATE PONEKAD DA KAŽETE "NE"

Radite previše? Raspored vam je prepunjen. Ponekad morate da odbijete neke stvari i to je više nego u redu. Ukoliko ne prestanete da se pretrpavate poslom možete stići fenom poznat kao pregorevanje. 

Kako bismo prekinuli haotičnu prirodu našeg svakodnevnog života, moramo se fokusirati na jednu stvar.

POTREBAN VAM JE ODMOR

Amerikanci su pod stresom i u strahu da zatraže odmor. Planiranje odmora povećava nivo sreće, a odmor smanjuje nivo stresa. 

PREKIDATE NEZDRAVO PRIJATELJSTVO

Prekid prijateljstva je težak, ali je ponekad dobro to učiniti zbog ličnog zdravlja i ne treba se toga sramiti.

NE ODGOVORATE NA MEJLOVE ODMAH

Pritisak da sve radite odmah i sada raste zahvaljujući tehnologiji. Ali evo kako stoje stvari - vaše elektronsko sanduče vas stresira i okej je napraviti pauzu u pregledanju pošte. Pokušajte da mejlove ne proveravate dok ne odete na posao, jer kažu da čitanje mejlova kod kuće čini da postajete neproduktivni.

ODVAJATE VREME ZA SEBE

Iako neki od nas ne mogu da podnesu da budu sami, sa svojim mislima, jedna studija je otkrila da su neki spremniji da budu podvrgnuti elektro-šokovima nego da budu sami.  Vreme koje provedete solo napuniće vam baterije i naučiće vas samokontroli. 

STAVLJATE SEBE NA PRVO MESTO

Na kraju, vaša dobrobit je važna kako biste živeli normalan život. Zbog toga vaše potrebe treba da budu vaš glavni prioritet. Stavljanje sebe na prvo mesto je, između ostalog, i zdravo. Ne, zbog toga niste sebični.

Izvor: b92.net