Formula za trajno mršavljenje

Stvarno je tako lako i jednostavno!

.

Kako bi se postignuta težina održala, najvažnije je od početka dobro isplaniranog i iskreno željenog mršavljenja, tačno da se pridržavate novih prehrambenih principa, a to znači redovno uzimanje obroka u podjednakim vremenskim razmacima i poštovanje preporuke o vrsti i količini hrane, kao i o načinu pripremanja.

Trajnost rezultata može se osigurati samo ako se u potpunosti prihvate novi prehrambeni principi. Kako ceo postupak treba objektivno pratiti (a svako od nas sklon je sam sebe da zavara i bude popustljiv prema sebi), teško je samostalno realizovati prelaz na normalno kaloričnu ishranu. Isprobavanjem treba odrediti koja je količina hrane i u kakvim obrocima optimalna.

Prelazak s hipokalorične na normalno kaloričnu prehranu obično traje kao trećina ukupnog mršavljenja, dok postupno privikavanje na racionalno normalno kaloričnu prehranu obično traje tri do sedam puta duže od samog postupka mršavljenja. Ako, na primer, hipokaloričnom dijetom treba da smršate tridesetak kilograma, mršavljenje će trajati oko 6 meseci, a postupan prelazak na normalnu kaloričnu ishranu oko mesec i po dana, dok će isprobavanje sopstvenog poželjnog dnevnog unosa kalorija trajati oko dve godine.