Zdravlje

Šta ženama još više prija da čuju od "Smršala si"?

Starenje jednu od pet žena toliko muči da o tome razmišljaju svaki dan. Najviše to primećuju na fotografijama i tokom seksa, te se bore s anti-ejdž preparatima.
18.09.2014. - 09:38h

Svaka treća žena oseća pritisak da treba da izgleda mlado, utvrdila je studija britanske kozmetičke kompanije Sanctuary Spa Wonder Oil Serum. Dve trećine njih upravo iz tih razloga koristi anti-edjž preparate.

Starenje jednu od pet žena toliko muči da o tome razmišljaju svaki dan, a 10 odsto njih na to pomisli nekoliko puta tokom dana. To najviše počinje da ih muči s 39 i po godina, a prve znakove najčešće primete na fotografijama, tokom seksa i na svadbama.

Najbolji kompliment ženama predstavlja izjava da izgledaju mlađe, a ne mršavije. Oko 60 odsto njih potvrđuje da im to daje više samopouzdanja. Skoro 19 odsto njih ni ne voli da otkriva svoje prave godine, naročito na poslu jer se boje da će ih kolege na osnovu toga osuđivati, potvrdilo je istraživanje.

Različito viđenje starosti

Starost zavisi od toga koliko sami imate godina, pa tako ljudi od 24 godine misle da starost počinje u 51 godini. Za one s 35 godina to je nakon 60 godine, a za one s 55 godina starost počinje tek sa 70 godina.

Koji su ženama osnovni znakovi za stare?

Za 70 odsto njih to su bore

Za 50 odsto njih to je opuštanje grudi

Za 37 odsto njih to je ispadanje zuba

Za 25 odsto njih to su fraze poput "Sećam se kad je izašao ovaj singl"

Za 24 odsto njih to je zaboravljanje imena

Za 23 odsto njih to su češći odlasci lekaru

Za 22 odsto njih to je zaboravljanje gde su ostavile naočare

Za 22 odsto njih to je popodnevna dremka

Za 19 odsto njih to je bol u leđima.

Izvor: 24sata