Sada i šolja za kafu mora biti "pametna"?!

Ona vam govori šta pijtete, koliko vaše piće ima kalorija, kofeina, koliko je hranljivo, a što je najvažnije prati vašu hidrataciju!

.

Sedam godina je bilo potrebno kompaniji Mark One da razvije sjajni proizvod, pametnu super šolju, pod imenom Vessyl, čija će cena biti oko 150 evra. 

Koliko smo saznali, šolja će biti zapremine 0.38 litara, koju će napajati baterija, imaće Bluetooth konekciju i sinhornoizaciju sa pametnim telefonima.

Da vas obavestimo kako šolja radi: napunite je sa bilo kojim pićem i prikazaće vam veoma tačno koje piće pijete. Šolja je testirana na nekoliko desetina različitih pića, i Vessyl, je bez problema svaki put pokazao tačno koje piće je unutra. Šolja čak uspeva i da razlikuje energetska pića, čiji je ukus veoma sličan.

Kreatori Vessyl-a, objašnjavaju, da je svrha njihovog proizvoda da podseti zaboravne ljude šta piju. Ova pametna šolja istovremeno meri šećer, proteine, kalorije, masti, kofein i prati hidrataciju. I za kraj samo da napomenom još i to, da može da vas obavestiti o razlici kofeina između jake i slabe kafe ili da vam izračuna nutritivnu vrednost domaćeg šejka.

Izvor: Tech Lifestyle Magazin