3 negativne posledice klima uređaja po vaš organizam i figuru

Kad se letnje temperature dosegnu maksimum, posežemo za svim mogućim oblicima rashlađivanja. I dok osvežavajuća vitaminska voda može napraviti čuda u hlađenju vašeg tela, klima uređaj u domu mogao bi vašem mozgu da pošalje sasvim suprotne signale.

.

1. Više ćete da jedete

Ako ne možete bez 'paljenja' klima uređaja u kući, automobilu, na poslu, a čak ni u šopingu – telo će vam se teže prilagoditi letnjim temperaturama. Ako ste pritom zbunili mozak sa velikom temperaturnom razlikom, on će kompenzovati na neubičajene načine. Pokušaće da se 'utopli' hranom, pa ćete rađe posezati za slanim, masnim ili preterano slatkim zalogajima visoke kalorijske vrednosti, koji vam se inače ne jedu kad vam je veoma vruće.

2. Pićete manje vode

U rashlađenoj kući imaćete manju potrebu za tečnošću, pa ćete i piti manje vode i drugih napitaka koji podstiču izbacivanje toksina iz organizma. Dobro je poznato da redovno ispijanje vode smanjuje osećaj gladi, ali i ulepšava izgled kože tela i lica.

3. Mogli biste da se razbolite

Ako ne možete bez klima uređaja, pripazite da ne preterate sa podešavanjem temperature. Razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne bi trebala biti veća od maksimalno 5 stepeni.

Ukoliko izložite telo niskim temperaturama klima uređaja, a nakon toga izađete na užareni asfalt, priuštićete sebi temperaturni šok, koji bi mogao da rezultuje prehladom ili nekom ozbiljnijom bolešću.