Zdravlje

Razlozi zašto treba da spavate goli

Pidžamice, spavaćice, donji veš... Sve to ostavite u ormanu i "obucite" svoje prirodno odelo pre spavanja...
12.08.2014. - 14:58h

Postoji mnoštvo razloga da spavate goli, ali je jedan neprikosnoven:

Lakše je

Nema ništa jednostavnije od toga da skinete sve sa sebe i spakujete se u čistu posteljinu. Osim toga ne morate da kupujete pidžame, da ih perete, peglade, sklapate... Nećete vam zauzimati mesta u plakaru i nećete morati da se pentrate na stolicu kada vam zatreba čista pidžama. Isto posavetujte i goste, jer nema ništa dosadnije nego da perete pidžamu u kojoj je neko jednom spavao.

Lakše ćete izaći napolje

Čest izgovor kada vas neko pozove napolje je: Ja sam već u pidžami. Tada vas mrzi da se skidate, oblačite garderobu za napolje i izlazite. Ako ste goli, stvar je mnogo jednostavnija.

Osećaćete se srećnije i slobodnije

Uz "golišavost" kupite i neku svilenu posteljinu. Nema ništa lepše od toga kada goli legnete u krevet. Pored toga, u toku noći ćete biti slobodniji, ništa vam se neće podvrtati, žuljati ili vam spadati. Milina.

Osetićete telo vašeg partnera

Ako delite postelju sa još nekim, to je razlog više da spavate bez ičega na sebi. Dodir kože o kožu je jedno od najopuštajućih osećanja koje postoje. Postojaće veći protok energije između vas, jer neće biti garderobe da vas razdvaja, a verovatno će vam se popraviti i seksualni život.

Omogućićete koži da diše

Veći deo vašeg tela preko celog dana prekriven je garderobom. Sigurno će vam barem pazuh i stopala biti zahvalni.

Vaši polni organi će biti srećniji

Za muškarce je spavanje bez donjeg veša posebno korisno, jer će im testisi ostati na nižoj temperaturi, što je bolje za njihov rad i kvalitet sperme. Kod žena je moguće sprečavanje stvaranja infekcija, jer će im polni organ biti izložen vazduhu, pa time i suvlji.

Regulicaćete nivo kortisola i melatonina

Kada se obučete za spavanje veštački grejete svoje telo, a često ga i pregrevate. Spavanje bez garderobe omogućiće vašem telu da se zagreje onoliko koliko mu treba. Vaše telo će tada prouzvoditi hemikalije koje će vašu kožu održavati mladom i vrlo su korisne za celokupno zdravlje organizma.