Želite da smršate?!

Jedite kao muškarci i pijte pivo!

.

Jedite meso!

Odrezak je, što se tiče mršavljenja, bolja opcija od salate. Proteini su neophodan nutrijent, a žene često ne jedu dovoljno proteina. Osim mesa, dobar su izvor proteina mahunarke i orašasti plodovi. Za najbolji učinak, neka se u svakom obroku nađe što više proteina.

Pijte pivo

Pivski stomačić nije samo mit, ali više kalorija i šećera ima u svakom koktelu. Umesto margarite, naručite pivo, a ako baš "patite" zbog ugljenih hidrata, izaberite ono sa manje kalorija. Uostalom, nedavno je istraživanje sprovedeno u Japanu utvrdilo da prirodni flavonoidi iz piva pospešuju rast mišićnog tkiva. Više mišića, bolja dugotrajna potrošnja energije.

Ne držite dijetu

Muškarac koji je na dijeti nije česta pojava. Ugledajte se na jači pol i recite "ne" dijetama. Rađe krenite sa malim promenama životnog stila. Kad sebi nešto zabranjujete, zapravo radite protivuslugu. Ako vam u glavi zvoni "sladoled", priuštite sebi to slatko zadovoljstvo. Ali, birajte manje porcije.

Recite ne proizvodima sa oznakom "low fat"

Mast nije neprijatelj, a svaki lajt proizvod ima više šećera i ugljenih hidrata od masnije verzije. Masti plus proteini jednako je – sitost.

Pijte vodu dok vežbate

Sigurno ste u teretani primetili mišićave muškarce kako se nataču vodom. Inspirišite se njihovim primerom. Hidratizacija tela ključ je zdravlja i vitke linije.

Jedite, i to stalno

Muškarci imaju velik apetit, može da nam se učini, jer stalno nešto grickaju. Na taj način održavaju metabolizam u punom pogonu i zapravo stalno troše kalorije. Naoružajte se zdravim grickalicama i jedite male međuobroke kao što su jabuka, bademi i slični orašasti plodovi.

Bitan je kvalitet

Nije (toliko) bitan kvantitet, koliko – kvalitet. Ne morate da brojite kalorije nego da gledate od čega su sastavljene. Čini se kako je za mršavljenje idealna kombinacija 20 do 30 posto kalorija iz proteina, 40 do 50 posto iz složenih ugljenih hidrata i 20 do 30 posto iz zdravih masnoća.